80 άτομα έρχονται σήμερα από Τσεχία | Μ. Μπολίδης: «Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά»

Τις πόρτες του ανοίγει σήμερα το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, προκειμένου να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες από το εξωτερικό, αφού στις 09.00 καταφθάνει από τη Τσεχία η πρώτη πτήση που έρχεται από την Πράγα. Περίπου 80 άτομα θα ξεκινήσουν στο νησί μας σήμερα τις θερινές διακοπές τους, ενώ το απόγευμα αναμένεται να έρθουν και οι πρώτες πτήσεις από την Ολλανδία. Ήδη στη Ζάκυνθο βρίσκεται το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κάνει τα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες στο χώρο του αεροδρομίου.
Ο τουριστικός πράκτορας Μάνθος Μπολίδης, δήλωσε: «Ξεκινάμε με πτήση από τη Τσεχία εμείς σαν εταιρία. Ελπίζουμε ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Έχουμε μια πληρότητα γύρω στο 80% από τις θέσεις που έχουμε πάρει. Την Παρασκευή έρχονται και Πολωνοί. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες περισσότερες κρατήσεις». Ο κ. Μπολίδης εξήγησε μάλιστα ότι τελικά δεν θα έρθουν οι Σέρβοι τουρίστες, καθώς ακυρώθηκε η πτήση τσάρτερ που θα τους μετέφερε, ενώ ανέφερε και για τους επισκέπτες από τη Τσεχία που θα βρεθούν στο νησί μας, ότι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν το έγγραφο που προβλέπεται από το Υπουργείο. «Για σήμερα ήταν να έρθουν 100 άτομα και θα έρθουν τελικά γύρω στα 80 άτομα. Πρέπει να έχουν συμπληρώσει το σχετικό έγγραφο που υπάρχει στη σελίδα του υπουργείου, ώστε να δηλώσουν που θα μείνουν και από πού θα έρχονται. Μόλις έρθουν, θα μας πουν ποιοι θα κάνουν αυτό το τεστ. Εμείς θα τους μεταφέρουμε κανονικά στα καταλύματα τους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας παίρνει τα μέτρα του». Ο κ. Μπολίδης ανέφερε επίσης ότι οι πωλήσεις πάνε πολύ καλά και συνεχώς θα ανεβαίνουν εφόσον οι συνθήκες με τον κορωνοϊό δεν αλλάξουν. «Ευελπιστούμε ότι κάθε άφιξη θα είναι και καλύτερη. Πιστεύω θα πετύχουμε πληρότητες. Υπάρχει αισιοδοξία. Όλα βασίζονται από το πως θα είναι αυτές οι 2-3 πρώτες αφίξεις. Είναι πολύ σημαντικές οι πρώτες 15 μέρες. Είναι σημαντική η εικόνα που θα αποκομίσουν από το νησί μας».

3 Ιουλίου έναρξη για την πολωνική αγορά
Αν και αναμενόταν πολύ αργότερα, οι Πολωνοί τουρίστες θα επισκεφτούν το νησί μας από τις 3 Ιουλίου και όχι από τις 10 όπως είχε προγραμματιστεί. Μάλιστα έγινε αναφορά και για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει η Πολωνία για τη Ζακυνθινή αγορά.
«Κανονικά με την πολωνική αγορά θα ξεκινούσαμε στις 10 Ιουλίου, όμως τελικά θα έρθουν στις 3 Ιουλίου. Εμβόλιμα μπήκαν άλλες δυο πτήσεις από τις 7 Ιουλίου και βλέπουμε ότι υπάρχει ζήτηση. Η Ζάκυνθος είναι από τους top προορισμούς ζήτησης. Ειδικά σε αυτές τις αγορές, είμαστε από τους 4 κορυφαίους προορισμούς. Στην Πολωνία πρέπει να είμαστε ο πρώτος ή ο δεύτερος σε ζήτηση. Για αυτό επενδύουν σε εμάς κρατώντας ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα» ανέφερε ο κ. Μπολίδης, ο οποίος ευελπιστεί ότι το σημερινό άνοιγμα των αεροδρομίων για τους ξένους επισκέπτες να είναι απόλυτα επιτυχημένο.