Ομάδα δράσης και εθελοντισμού «ΑΜΜΟΥΔΙ» | 18 εθελοντές καθάρισαν την περιοχή

«Ξεκινήσαμε αυτές τις δράσεις καθαρισμού, επειδή ο Δήμος δεν έκανε αυτά που έπρεπε στον συγκεκριμένο τομέα. Το κάνουμε, όμως, κυρίως για ‘μας, γιατί είναι δικαίωμα μας να ζούμε σε έναν καθαρό τόπο».
Με ενεργή συμμετοχή εδώ και τρία χρόνια, η ομάδα δράσης και εθελοντισμού «Αμμούδι» που δραστηριοποιείται στην ομώνυμη περιοχή έχει καταφέρει να καλύψει σημαντικά κενά των τοπικών αρχών.
Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εθελοντές στο χωριό αυξήθηκαν και στην τελευταία τους δράση για τον καθαρισμό της παραλίας συμμετείχαν 18 άτομα! «Ήμασταν 18 άτομα και δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή. Δεν καθαρίζουμε μόνο την περιοχή μας, φτιάχνουμε πινακίδες, τοποθετούμε κάδους και ασβεστώνουμε παραλίες» μας λέει η Αναστασία Γουσέτη που είναι επικεφαλής της συγκεκριμένης εθελοντικής ομάδας. Μάλιστα εξήγησε τους λόγους που γίνεται αυτή η προσπάθεια και συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη. «Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια ομάδα για να καθαρίζουμε την περιοχή. Ξεκινήσαμε αυτές τις δράσεις επειδή ο Δήμος δεν έκανε αυτά που έπρεπε στον συγκεκριμένο τομέα. Το κάνουμε όμως κυρίως για μας, γιατί είναι δικαίωμα μας να ζούμε σε έναν καθαρό τόπο».
Η ομάδα δράσης και εθελοντισμού «Αμμούδι» προχώρησε στην τελευταία της δράση κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου Ν. Σπίνου. Η ομάδα προσφέρθηκε να καθαρίσει την παραλία και τα ευρήματα ήταν αρκετά. «Βρήκαμε πολλά σκουπίδια και ιδιαίτερα όχι τόσο σε μια παραλία, αλλά στις ακτές που δεν τις επισκέπτονται συχνά λουόμενοι. Θα πρέπει να τονίσω ότι στο πλευρό μας είναι ο πρόεδρος του Άνω Γερακαρίου, Δ. Μουζάκης, ο οποίος συμμετέχει πολύ σε αυτό που κάνουμε».

Την προσπάθεια που γίνεται στο Αμμούδι χαιρέτισε και το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου, Διονύσης Νικολόπουλος, αφού ανέφερε ότι ήταν ένα μεγάλο όραμα, να υπάρχουν σε κάθε κοινότητα εθελοντές. «Ήτανε μια ιδέα που την είχαμε από τον καιρό που ιδρυθήκαμε. Να υπάρχουν ενεργοί πολίτες σε όλα τα χωριά και βλέπουμε τώρα ότι το όραμα που είχαμε να παίρνει σάρκα και οστά. Δεν μπορεί μόνο η Εθελοντική Ομάδα να τρέχει σε όλο το νησί. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε παντού. Είδα Εθελοντική Ομάδα στο Σκουλικάδο και τώρα στο Αμμούδι. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ενεργοί πολίτες στα χωριά». Μάλιστα, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι πλέον η Εθελοντική Ομάδα καλείται σε εθελοντικούς καθαρισμούς που διοργανώνουν άλλες ομάδες και αυτό είναι μια πολύ καλή εξέλιξη. «Μας καλούν συνέχεια σε δράσεις, όπως είχαμε πάει στον Άγιο Σώστη. Συνεργαστήκαμε με τη Natura Di Zante ή τη Zacleanthos και αυτό συνεχίζεται και είναι πολύ ωραίο».