Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Νότιος Διάπλους για τον ΑΝΟΖ – Πρώτος αγώνας για σύλλογο από Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή 7 ιστιοπλοϊκών σκαφών πραγματοποιήθηκε ο Νότιος Διάπλους από τον ΑΝΟΖ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ενώ ήταν ο πρώτος όμιλος στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα που διοργανώνει αγώνα. Συγκεκριμένα τη μια μέρα οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από τη Ζάκυνθο με προορισμό το Κατάκολο και την επόμενη μέρα επέστρεψαν ξανά στο νησί μας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και ο καιρός ήταν σύμμαχος τους και τους βοήθησε το αεράκι που έπνεε κυρίως την Κυριακή. Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου εφάρμοσε πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ειδικά κατά την προσέλευση των ιστιοπλόων οι οποίοι παρείχαν ιατρική βεβαίωση στους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Νικητής του αγώνα ήταν το σκάφος Ex-Animo με κυβερνήτη τον Λ. Τσαφταρίδη, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά κατάταξης τα σκάφη Asterix (κυβερνήτης Π. Δικόπουλος), Pegialda (κυβερνήτης Γ. Βεροιόπουλος), Quick (κυβερνήτης Σ. Τσαμπάς), Skiron (κυβερνήτης Γ. Μιχαλόπουλος), Georgia Alexandra (κυβερνήτης Π. Κάρδαρης) και Pitheas (κυβερνήτης Μάργαρης Σπ.).
Να σημειωθεί το Σάββατο το βράδυ οι ιστιοπλόοι του νησιού μας διανυκτέρευσαν το βράδυ με φίλους ιστιοπλόους από το Κατάκολο και κατάφεραν να δυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας που υπάρχουν ανάμεσα στις δυο περιοχές.
Για τον ΑΝΟΖ οι αθλητικές δραστηριότητες αναμένεται να συνεχιστούν με τη διεξαγωγή ακόμα περισσότερων αγώνων για το φετινό καλοκαίρι.