Στίβος: ΑΓΕΖ – Τρεις σπουδαίες πρωτιές στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ16

Με θετικό απολογισμό ολοκληρώθηκε το ταξίδι του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ στην Πάτρα καθώς ο σύλλογος συμμετείχε στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κάτω των 16 ετών. Συνολικά έδωσαν το παρών 22 σύλλογοι από το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ συνολικά αγωνίστηκαν 300 αθλητές περίδου. Μέσα σε αυτούς ήταν φυσικά και εκείνοι της ΑΓΕΖ που κατέκτησαν τρεις πρώτες θέσεις και τηρουμένων των αναλογιών τα πήγαν πολύ καλά.
Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα από τη 1η Μαρτίου, με τα υγειονομικά μέτρα να είναι αυστηρά αφού περιελάμβαναν καταστάσεις εισόδου, ιατρική βεβαίωση, δήλωση γονέα, χρήση μασκών και πριν και μετά το αγώνισμα για αθλητές και προπονητές.
Όσον αφορά τους αθλητές της ΑΓΕΖ, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Μεράϊ στη δισκοβολία (με βολή στα 46,72 μέτρα), ενώ ήταν επίσης τρίτος στη σφαιροβολία (με βολή στα 13,20μ.). Επίσης στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πέτρος Στρούζας στα 3,000 μ. (με χρόνο 10 λεπτά, 2 δευτερόλεπτα και 37 δεύτερα), ενώ πρώτη ήταν και η Κατερίνα Σεμιτεκόλου στα 200μ. εμπόδια (με χρόνο 30 δευτερόλεπτα και 70 δεύτερα).
Όμως παρά τις τρεις πρώτες θέσεις και οι υπόλοιποι αθλητές της ΑΓΕΖ τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Αναλυτικά: Δήμητρα Μωραΐτη – 2η στα 2,000μ., Ρόμπερτο Μούσα – 3ος στη Δισκοβολία / 9ος στη Σφαιροβολία, Γιώργος Βερναρδάκης – 4ος στα 100μ με εμπόδια, Ομάδα σκυταλοδρομίας κοριτσιών 4Χ80μ. – 4η θέση (Τσίπηρα, Ποταμίτη, Μωραΐτη και Σεμιτεκόλου), Ερμιόνη Ακτύπη – 6η θέση στο Ύψος, Στέφη Σούλη -9η θέση στα 1,200 μέτρα και Μάγκυ Τεμπονέρα – 12η θέση στα 1,200 μέτρα.
Όσον αφορά τους Πανελλήνιους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα προκρίθηκαν οι: Παναγιώτης Μεράϊ, Δήμητρα Μωραΐτη, Πέτρος Στρούζας, Κατερίνα Σεμιτεκόλου και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80μ. κοριτσιών.
Στη βαθμολογία των συλλόγων η ΑΓΕΖ κατετάγη7η συγκεντρώνοντας 60β., ενώ στην κορυφή ήταν η Γυμναστική Ένωση Αγρινίου με 125β, με δεύτερη την Ολυμπιάδα (116β.) και τον Πέλοπα (95β.)
Η ΑΓΕΖ θα μπορούσε να πάει και ψηλότερα στους συγκεκριμένους αγώνες, καθώς πλήρωσε τους τραυματισμένους ορισμένων αθλητών αλλά και τις εξετάσεις που είχαν επίσης κάποιοι συμμετέχοντες και δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν.