Από Τσεχία και Ολλανδία οι πρώτες πτήσεις αύριο στο νησί μας

Αντίστροφα μετράμε για το ξεκίνημα των πτήσεων και το ουσιαστικό άνοιγμα Του τουρισμού στο νησί μας. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και όσα αναφέρουν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, η πρώτη πτήση προσγειώνεται αύριο, την Τετάρτη 1η Ιουλίου και καταφτάνει κατά τις 08.40 από τη Τσεχία και συγκεκριμένα από το Αεροδρόμιο Βάτσλακ Χάβελ της Πράγας, ενώ την ίδια μέρα θα έρθει και πτήση από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 18.55. Παράλληλα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στις 14.15 θα φτάσει στο νησί και η προγραμματισμένη πτήση της Ολυμπιακής που δεν είχε σταματήσει τα δρομολόγια της όλο αυτό το διάστημα. Επίσης αναμένονται τουρίστες και από Σλοβακία, Πολωνία και άλλες χώρες, ενώ το αεροδρόμιο δεν δέχεται για την ώρα επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σουηδία.
Θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι σε καμία περίπτωση οι φετινές αφίξεις δεν θα συγκρίνονται με τις περσινές, καθώς το 2019 προσγειώνονταν καθημερινά 50 πτήσεις από το εξωτερικό. Αυτό θα αλλάξει μόνο αν υπάρξει νέα κυβερνητική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Θυμίζουμε πάντως ότι ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται τη δημιουργία αερογέφυρων σε χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, με την Ελλάδα να είναι μια από αυτές τις χώρες. Αυτό βέβαια δεν πιστοποιεί ότι θα ανοίξουν οι πτήσεις και για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Από εκεί και πέρα όσον αφορά τους ελέγχους που θα γίνονται, αρχικά η αστυνομία θα ελέγχει τα χαρτιά των επισκεπτών που έρχονται από το εξωτερικό, ενώ μετά οι υγειονομικές ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων θα προχωρούν στη λήψη 250 δειγμάτων ημερησίως από τους επισκέπτες.
Εκτός από τις πτήσεις του εξωτερικού, ξένοι επισκέπτες είναι πιθανό να έρχονται και κατευθείαν από το «Ελ. Βενιζέλος» και συγκεκριμένα από τις πτήσεις της Ολυμπιακής και της Sky Express.
«Βήμα – βήμα, δεν χρειάζεται πανικός, αλλά δεν χρειάζεται και εφησυχασμός. Είναι κλειδί να μπορούμε να κρατάμε ζωντανά και επίκαιρα τα μέτρα που χρειάζεται να παίρνουμε, μάσκες, πλύσιμο των χεριών και αποστάσεις. Αυτά τα τρία πρέπει να μας συνοδέψουν τους επόμενους τρεις μήνες. Είναι η ασπίδα μας απέναντι σε οτιδήποτε άλλο» είχε αναφέρει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψη του την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και οι επιχειρηματίες του τουρισμού περιμένουν με αγωνία να δουν πως θα κυλήσει ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, αφού ήδη Μάϊος και Ιούνιος πήγαν χαμένοι…