Ξεκινούν τα δρομολόγια Πεσσάδα – Άγιος Νικόλαος Βολιμών

Ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουλίου τα δρομολόγια στη γραμμή Πεσσάδα Κεφαλονιάς – Άγιος Νικόλαος Βολιμών με το πλοίο «ΒΑΣΟΣ Κ». Στο πλοίο που θα συνδέει τα δυο λιμάνια μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου θα τηρούνται όλοι οι κανόνες για την ασφάλεια των επιβατών. Συγκεκριμένα, θα πρέπει όλοι οι επιβάτες να συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο για την κατάσταση της υγείας τους, το οποίο θα προμηθεύονται από το πρακτορείο, θα θερμομετρούνται πριν την επιβίβασή τους και θα φορούν μάσκες. Υπενθυμίζουμε ότι πλέον εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί το 60% των επιβατών.

Τα δρομολόγια
Καθημερινά θα εκτελούνται δύο δρομολόγια, εκτός Τρίτης και Σαββάτου, για τις πρώτες 15 μέρες από την έναρξη των δρομολογίων και στη συνέχεια, εφόσον η κίνηση στη γραμμή είναι ικανοποιητική, τα δρομολόγια θα είναι δύο καθημερινά. Συγκεκριμένα οι αναχωρήσεις από το νησί μας είναι στις 09:45 και στις 19:45 και από Πεσσάδα στις 07:45 και 18:00 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ κάθε Τρίτη και Σάββατο θα εκτελούνται μόνο τα πρωινά δρομολόγια, δηλαδή από Άγ. Νικόλαο στις 09:45 και από Πεσσάδα στις 07:45.


Αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων
Ο τουριστικός και ναυτικός πράκτορας, Κώστας Χιώνης, ο οποίος έχει την ευθύνη για τα δρομολόγια του «ΒΑΣΟΣ Κ.», υπενθυμίζει στους αναγνώστες μας ότι είναι σκόπιμο να γίνονται εγκαίρως οι κρατήσεις. «Μετά από 15 μέρες να αξιολογήσουμε και πάλι τα δεδομένα και ανάλογα με την κίνηση στην γραμμή, μπορεί να γίνονται καθημερινά δύο δρομολόγια. Σε διαφορετική περίπτωση, αν η κίνηση είναι περιορισμένη θα τα μειώσουμε. Το πρόγραμμά μας είναι να εκτελούνται τα δρομολόγια μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, αλλά από εκεί και πέρα, τίποτα δεν ξέρουμε και για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι φέτος. Οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ίδιες, απλώς επιβάλλεται λόγω του νέου πρωτοκόλλου, οι επιβάτες να παίρνουν τηλέφωνο για να κλείνουν θέσεις. Θα πρέπει να συμπληρώνουν το έντυπο για την υγεία τους πριν μπουν στο καράβι και θα θερμομετρούνται, όπως προβλέπεται».