Και το Σκουλικάδο απέκτησε εθελοντική ομάδα | Νέες σημαντικές προσπάθειες

«Το χωριό μας ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια και οι αρχές δεν μας έδιναν σημασία. Έτσι, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας»
Σχεδόν κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα μας δημοσιεύονται ρεπορτάζ από τις δράσεις που αναπτύσσουν εθελοντικές ομάδες στο νησί. Είναι μάλιστα πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αρκετά συχνά δημιουργούνται νέες εθελοντικές ομάδες, οι οποίες προσφέρουν στον τόπο και συμπληρώνουν τα κενά που υπάρχουν από τις αρχές. Κάτι ανάλογο έγινε και στο Σκουλικάδο, αφού έχει δημιουργηθεί εδώ και δέκα ημέρες μία εθελοντική ομάδα, η οποία ανέλαβε τον καθαρισμό του χωριού, ενώ θα προχωρά και σε άλλες παρεμβάσεις όπου και όταν χρειαστεί. Στόχος των μελών είναι η περιοχή να μην μένει εγκαταλελειμμένη, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

«Καθαρίσαμε τους δρόμους του χωριού από τα σκουπίδια και σιγά σιγά θα κάνουμε άλλες δραστηριότητες. Θα βάψουμε τοίχους και ότι άλλο χρειαστεί. Αγόρασα σακούλες, γάντια και ξεκινήσαμε τη δουλειά» μας λέει ο Αντιπρόεδρος της ομάδας, Μέμος Προκόπης, ο οποίος κατάφερε να ευαισθητοποιήσει ακόμα 15 συγχωριανούς του για να δημιουργήσουν την εθελοντική ομάδα, ενώ στόχος τους είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. «Τώρα είμαστε γύρω στα 15 άτομα, αλλά σιγά σιγά θα αυξηθεί ο αριθμός, καθώς διαφημίζουμε την προσπάθεια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα τα παιδιά είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν για το χωριό τους». Ο κ. Προκόπης εξήγησε και πως ξεκίνησε όλη αυτή η πρωτοβουλία. «Όλο αυτό ξεκίνησε από τότε που κατεβήκαμε υποψήφιοι με τον Κώστα Πλέσσα (νυν πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σκουλικάδου) και το έθεσε ως θέμα η συγχωριανή μας Σούλα Δημητροπούλου. Δεν θέλουμε να βλέπουμε το χωριό μας παρατημένο και θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό».
Η δημιουργία πολλών εθελοντικών ομάδων το τελευταίο χρονικό διάστημα ώθησε την ομάδα του Σκουλικάδου να συγκροτηθεί και να δώσει λύσεις σε καθημερινά αλλά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα. «Παρακολουθώ και από άλλα χωριά τις εθελοντικές προσπάθειες που γίνονται. Μας άρεσε σαν ιδέα και είπαμε να το εφαρμόσουμε και εμείς. Ουσιαστικά έγινε γιατί το χωριό μας είναι παρατημένο εδώ και κάποια χρόνια και οι αρχές δεν μας δίνουν καμία σημασία. Έτσι πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας» σημειώνει ο Αντιπρόεδρος Μέμος Προκόπης.
Οι δράσεις μόλις ξεκίνησαν για μία ακόμα εθελοντική ομάδα στο νησί μας, η οποία δημιουργήθηκε για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την ολιγωρία των τοπικών αρχών. Οι εθελοντές το μόνο που επιθυμούν είναι να βοηθήσουν τον τόπο τους, ενώ παράλληλα στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς τις αρχές σχετικά με την ανάγκη που υπάρχει να δράσουν και να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.