Ενημέρωση στον ΑΝΟΖ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή

Με τη διεξαγωγή το Σαββατοκύριακο του Νότιου Διάπλου ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου επέστρεψε στους αγώνες ιστιοπλοΐας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο. Φέτος έστω και με αρκετά μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο σύλλογος ξεκίνησε την προσπάθεια του.
Μάλιστα για αυτόν τον λόγο κάλεσε στη Ζάκυνθο τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Κώστα Καλογερόπουλο, ο οποίος μάλιστα είναι και μέλος επιτροπής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.
Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ότι οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες, ενώ σημείωσε ότι το άθλημα της ιστιοπλοΐας δεν έχει συνωστισμό και αυτό είναι θετικό για να διεξαχθουν χωρίς προβλήματα οι ιστιοδρομίες.

O κ. Καλογερόπουλος (αριστερά) εξηγεί για τα νέα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στην ιστιοπλοΐα

«Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι οδηγίες που βασίζονται πάνω στην παγκόσμια οργάνωση υγείας και στο world sailing, δηλαδή οδηγίες που βγήκαν παγκόσμια σε σχέση με τον κορωνοϊό και στην ουσία λέει πως μπορεί να διεξαχθεί το έγκλημα που έτσι κι αλλιώς είναι ασφαλές. Μπορεί να φαίνεται λογικό γιατί η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που δεν έχει συνωστισμό, δεν συνωστίζονται θεατές και κατά τη διάρκεια του αθλήματος δεν συνωστίζονται. Όλα αυτά είναι αποτυπωμένα».
Επίσης ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών μίλησε στα μέλη και τους τόνισε τι θα πρέπει να προσέχουν όσον αφορά την προσέλευση του πληρώματος, αφού θα πρέπει να συμπληρώνονται ειδικές καταστάσεις αλλά και ιατρικές βεβαιώσεις.

«Επίσης σε κάθε αγώνα διοργάνωσης σου λέει πέντε πράγματα τα οποία πρέπει να τηρήσεις για να μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια για όσους αγωνίζονται αλλά και τον πληθυσμό. Ο ΑΝΟΖ είναι από τους πρώτους ομίλους στο Ιόνιο που κάνουν αγώνα».
Τα μέλη του ΑΝΟΖ έδωσαν βροντερό παρών στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Καλογερόπουλο, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιάννης Κούτσης πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που είναι ο κ. Καλογερόπουλος στη Ζάκυνθο. Είχαμε συναντηθεί στη Λευκάδα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη συνάντηση της Περιφέρειας Ιονιων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας. Είναι σημαντικό που κάνει ενημέρωση στα δικά μας μέλη. Είμαστε ο πρώτος όμιλος που διοργανώνει αγώνα και θέλουμε όλα να πάνε καλά και να ακολουθήσουμε όλους τους τύπους που πρέπει για να έχει επιτυχία».