Αθλητικός Νόμος – Οι αλλαγές που φέρνει ο Λ. Αυγενάκης ενόψει των εκλογών στις Ομοσπονδίες

Tο βράδυ της Πέμπτης (25/06) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «για τον προσυμβατικό έλεγχο, τροποποιήσεις στον Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο και διατάξεις για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης», προστέθηκε τροπολογία που αφορά τον «Επανακαθορισμό πλαισίου που διέπει τα κωλύματα εγγραφής-περιορισμούς συμμετοχής σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις».

Πρόκειται ουσιαστικά για μία τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού ενόψει και των εκλογών στις Ομοσπονδίες που θα γίνουν το Φθινόπωρο.

Πέρα από το κομμάτι που αφορά από το διάστημα που πρέπει να έχει παραιτηθεί κάποιος από την έμμισθη θέση του πριν θέσει υποψηφιότητα σε αθλητική ομοσπονδία, υπήρξε και μία άλλη σημαντική διαφορά η οποία και αφορά πολλούς παλιούς πρωταθλητές. Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με τον παλιό Νόμο όσοι είχαν άδειες πρακτορείων προγνωστικών αγώνων (ΟΠΑΠ) δεν μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως όλοι οι αθλητές που είχαν φέρει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας και επέλεγαν να έχουν ένα πρακτορείο αντί να πάρουν μία θέση στις ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος πλέον μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την ΚΟΕ. Το ίδιο φυσικά, ισχύει και για όλες τις περιπτώσεις παλιών αθλητών που έχουν στην κατοχή τους πρακτορείο και θέλουν να κατέβουν στις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα, καταργείται και το κώλυμα που υπήρχει για όσους είχαν εταιρεία ή συνεργάζονταν με εταιρεία κατασκευής ή εμπορίας αθλητικών ειδών. Μάλιστα, στην τροπολογία τονίζεται ακόμα και άτομα που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας ή έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών με ανώνυμη εταιρεία ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και κάθε είδους εμπορική εταιρεία, εφόσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών την εμπορία ή κατασκευή κάθε είδους αθλητικών ειδών.

«Στη νέα παρ. 7 καταργούνται ως αναχρονιστικά και μη ανταποκρινόμενα στη σύγχρονη εποχή τα κωλύματα αφενός των εμπόρων και των κατασκευαστών αθλητικών ειδών και αφ ετέρου όσων διατηρούν άδειες πρακτορείου προγνωστικών αγώνων και των συγγνεικών τους προσώπων» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό απόσπασμα της τροπολογίας.

Πηγή:sport24.gr