Ταλαιπωρία για τους αθλητές στίβου της ΑΓΕΖ – Συνεχείς έλεγχοι και μεγάλη γραφειοκρατία πριν τους αγώνες

Πολλά έχουν αλλάξει όσον αφορά τους αγώνες στίβου στη χώρα μας, αφού τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Αυτό αντιμετώπισε από πρώτο χέρι και η αποστολή της ΑΓΕΖ, η οποία ταξίδεψε στην Πάτρα για το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ-16 που διεξαγόταν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Για να μπορέσουν οι 11 αθλητές από το νησί μας να περάσουν την είσοδο έπρεπε να υποβάλλουν ιατρική βεβαίωση, ενώ δινόταν από τον σύλλογο και συγκεντρωτική κατάσταση με τα ονόματα τους.
Από εκεί και πέρα και εντός του αγωνιστικού χώρου οι αθλητές θα έπρεπε και πάλι να δώσουν ιατρική βεβαίωση αλλά και υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι δεν νόσησαν ή είχαν επαφή με άτομο που νόσησε από τον κορωνοϊό. Το ίδιο ίσχυε και για τους προπονητές ή τους εκπροσώπους του σωματείου.
Μάλιστα για όσους αθλητές συμμετείχαν σε αγωνίσματα αντοχής ή σκυταλοδρομίας πρέπει να υποβάλλεται ιατρική βεβαίωση που να έχει βγει πριν από 48 ώρες.
Επίσης όταν είναι ανήλικοι οι αθλητές χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι δεν παρουσιάζει συμπτώματα κορωνοϊού.
«Νομίζω ότι είναι ακραία τα μέτρα και ειδικά στο άθλημα του στίβου που είναι σε ανοικτό χώρο. Μέσα καλά κάνουν και προχωρούν σε απολυμάνσεις στον βατήρα και στο στρώμα, αλλά νομίζω ότι η γραφειοκρατία είναι πολύ» δήλωσε αρχικά η προπονήτρια της ΑΓΕΖ Μάγδα Γαζέα, αναφέροντας και την ταλαιπωρία που πέρασαν ιδιαίτερα οι γονείς προκειμένου να βγάλουν τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα πάντα να είναι έτοιμα.
«Μιλάμε πάντα για ανοιχτό χώρο και όχι για κλειστό χώρο. Πιο επικίνδυνο είναι να κολλήσουμε σε ένα σούπερ μάρκετ ή στην καφετέρια παρά στο γήπεδο. Χρειάστηκε να κάνουμε μεγάλο ψάξιμο για να βρω τον κάθε γονιό για τα έγγραφα».

Δυσκολία επίσης υπάρχει και όσον αφορά τους ανοιχτούς αγώνες στίβου, όπως τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αφού οι έλεγχοι θα είναι ακόμα περισσότεροι αλλά και οι περιορισμοί που θα ισχύσουν για τους αθλητές.
«Θα είναι δύσκολο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κολλήσει. Δεν ξέρω κατά πόσο μέσα στον αγώνα μπορούν να τηρηθούν αυτά. Θέλω να εστιάσω στην προσωπική υπευθυνότητα του καθενός. Επίσης είναι δύσκολο να κάνεις προπόνηση με μάσκα και είναι εντελώς ανθυγιεινό» δηλώνει η προπονήτρια Μάγδα Γαζέα, με τους αθλητές του στίβου της ΑΓΕΖ να προσπαθούν παρά τις αντιξοότητες να φέρουν επιτυχίες για το νησί μας στους αγώνες που έχουν να δώσουν.
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν επετράπη η είσοδος σε γονείς και θεατές.

Πηγή φώτο:gnomip.gr