Γ. Πανόπουλος: «Εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε τους δράστες! Στόχος να γίνει η Ζάκυνθος έδρα των Πετζετέλ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ Ι.Ν. Γ. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Από τον Φεβρουάριο του 2019 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020 διετέλεσε Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ζάκυνθο, ενώ στη συνέχεια προήχθη σε Αρχιπύραρχο και πλέον είναι Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων. Ο Ιωάννης Πανόπουλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για το Ιόνιο, προστατεύοντας τα νησιά και φυσικά τη Ζάκυνθο, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας.
Τώρα καλείται να αντιμετωπίσει και αυτός από τη δική του πλευρά τις συνεχόμενες πυρκαγιές που προκαλούνται στο νησί μας. Συγκεκριμένα από τις 6 Ιουνίου που ξέσπασε η πυρκαγιά και απείλησε το χωριό στις Μαριές, τα περιστατικά είναι απανωτά. «Μας απασχολεί πολύ το θέμα. Έχουμε πολλές φωτιές στη Ζάκυνθο. Το Ανακριτικό Τμήμα της Ζακύνθου εργάζεται για τον εντοπισμό των δραστών. Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια και τις Εθελοντικές Ομάδες είναι σε εξαιρετικό επίπεδο» σημειώνει ο κ. Πανόπουλος, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στη λειτουργία των εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε τρεις περιοχές του νησιού, τα οποία θα βοηθήσουν την κατάσταση. «Ελπίζουμε να σταματήσουν οι πυρκαγιές. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία μας είναι έτοιμη επιχειρησιακά να επέμβει σε κάθε συμβάν. Σε λίγο καιρό θα λειτουργήσουν τα τρία εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια στο Καταστάρι, το Κερί και τον Άγιο Λέοντα».
Μεγάλη εμπιστοσύνη στον διοικητή κ. Χρήστο Καλογερόπουλο αλλά και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, ο οποίος εξήρε το έργο τους και τόνισε ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ενισχυθεί η Ζάκυνθος και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη. «Ο Διοικητής και όλοι οι υπάλληλοι υπερβάλλουν «εαυτόν». Προσπαθούν και έχουν την καλύτερη συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Καθημερινά βρίσκονται σε περιπολίες και ενημερώνουν τους πολίτες».

Στόχος να είναι η Ζάκυνθος η έδρα των δυο Πετζετέλ
Μεγάλες προσπάθειες γίνονται ώστε άμεσα το νησί μας να έχει στο αεροδρόμιο του πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία θα συνδράμουν σε περίπτωση πυρκαγιών. Ο λόγος για τα δυο πετζετέλ, τα οποία τώρα βρίσκονται στην Ανδραβίδα και ίσως στο μέλλον να είναι μόνιμα στη Ζάκυνθο. «Φέτος έχουν πάει στην Ανδραβίδα δυο πετζετέλ. Γίνονται προσπάθειες και ευελπιστούμε σύντομα να γίνει έδρα τους η Ζάκυνθος. Επιχειρησιακά συνδράμουν και συμμετείχαν στις φωτιές στο Αργάσι και σε όλες τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει. Επίσης υπάρχει πεζοπόρο τμήμα 50 ατόμων στον Άραξο που είναι μόνο για τα Ιόνια Νησιά» σημειώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ιωάννης Πανόπουλος. Επίσης, για τη θητεία του στο νησί είπε ότι είχε πολύ καλή συνεργασία με τις αρχές και τους φορείς και τόνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία χάρη στη νέα της διοίκηση συνεχίζει και επιτελεί ένα σημαντικό έργο. «Όσο ήμουν στη Ζάκυνθο έκανα μόνο φίλους. Δέθηκα με την κοινωνία της Ζακύνθου. Είχαμε άψογη συνεργασία, με όλους τους φορείς, τους τοπικούς προέδρους και τις εθελοντικές ομάδες και στην ίδια γραμμή κινείται η νέα διοίκηση. Η Υπηρεσία πάντα έχει συνέχεια και στοχεύουμε σε λιγότερες καμένες εκτάσεις και στο να μην χαθεί καμία ζωή».