Όταν ο Στ. Γούναρης συναντούσε τον Ν. Αλέφαντο – Ιστορικές φωτογραφίες από το 1984

Ο Νίκος Αλέφαντος άφησε το στίγμα του όσα χρόνια ήταν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον εκκεντρικό του χαρακτήρα αλλά και τις ξεχωριστές προπονητικές ικανότητες που είχε. Ο νυν πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιος Γούναρης θυμήθηκε την εποχή που ήταν δημοσιογράφος στην ιστορική αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ» και έπαιρνε συνεντεύξεις από τον αείμνηστο πια προπονητή ή έγραφε το ρεπορτάζ της ομάδας που τότε ήταν.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στις φωτογραφίες ήταν αρκετές οι φορές που ο τότε δημοσιογράφος Στέλιος Γούναρης μιλούσε με τον Νίκο Αλέφαντο και κέρδιζε πολλές εμπειρίες. Η χρονιά αυτών των ιστορικών φωτογραφιών είναι τη σεζόν 1984-85. Μια πιο ρομαντική εποχή του ποδοσφαίρου, όπου έπαιζαν ξεχωριστές προσωπικότητες, ενώ ο Νίκος Αλέφαντος έχτιζε το όνομα του στον χώρο του ποδοσφαίρου ως ένας δυναμικός χαρακτήρας και ένας καλός ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής.
Να πούμε ότι την εποχή που δημοσιεύτηκαν αυτές οι φωτογραφίες στο ΦΩΣ ο Νίκος Αλέφαντος ήταν προπονητής του Πανιωνίου. Με τον «Ιστορικό» ο έμπειρος προπονητής είχε φτάσει μέχρι την 8η θέση του πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς και έχοντας 9 νίκες, 12 ισοπαλίες και 9 ήττες.

«Εγώ έκανα ρεπορτάζ Πανιωνίου στο Φως από την περίοδο 1981-1985. Ο Αλέφαντος είχε έρθει το 1984. Είχα άριστες σχέσεις μαζί του και με είχε συστήσει στον Έρνστ Χάπελ τον προπονητή του Αμβούργου που είχε πάρει το Κύπελλο Ευρώπης κόντρα στη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα του είχα πάρει συνέντευξη. Εκείνος πήγαινε συχνά στη Γερμανία και τον παρακολουθουσε» αναφέρει ο Στέλιος Γούναρης σχετικά με το πώς γνώρισε τον Νίκο Αλέφαντο μέσα από το ρεπορτάζ του Πανιωνίου. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερο χαρακτήρα αλλά και τις προπονητικές του γνώσεις.

« Ο Αλέφαντος είναι ένας καθαρός τίμιος άνθρωπος. Πολλές φορές ήρθε σε κόντρα με πολύ κόσμο γιατί δεν ήταν του συστήματος εκείνη την εποχή. Ήτανε πολύ έξυπνος και το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι γνώσεις του πάνω στην τακτική και οι κινήσεις που έκανε την ώρα ενός αγώνα».
Μάλιστα ο νυν πρόεδρος της Ζακύνθου είχε χρειαστεί αρκετές φορές να πάει ως μάρτυρας στον αθλητικό δικαστή για να καταθέσει για γεγονότα που συνέβαιναν με τον Νίκο Αλέφαντο τότε, με τον οποίο είχε εξαιρετικές σχέσεις.