Στον Αγ. Σπυρίδωνα, την Αγ. Μαύρα, τον Αγ. Μηνά και το Αρχαίο Θέατρο ο Αντιπεριφερειάρχης και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων

Συνεργασία για την ανάδειξη σημαντικών μνημείων πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, είχαν χθες (22/6) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ), Ολυμπία Βικάτου.

Επισκέφθηκαν έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΦΑΑΙΤΛ, και τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών, όπως το Κάστρο της Αγίας Μαύρας (ΕΣΠΑ), ο Ι.Ν. του Αγ. Μηνά Λευκάδας (ΠΔΕ) και το Αρχαίο Θέατρο Λευκάδας (ΠΔΕ).

Επίσης, επισκέφθηκαν τον εμβληματικό Ι.Ν. του Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας, η αποκατάσταση του οποίου υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στην πρόσφατη πρόσκληση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Το απόγευμα υπήρξε συνάντηση εργασίας του κ. Κτενά με την κα. Βικάτου, για τον προγραμματισμό περαιτέρω παρεμβάσεων για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λευκάδας.

«Τα έργα πολιτισμού, αποτελούν βασική μας προτεραιότητα, καθώς έχουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας. Από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την ΕΦΑΑΙΤΛ και την κα. Βικάτου, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας παρεμβάσεις, που διασώζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και αναδεικνύουν το νησί μας σε ξεχωριστό προορισμό» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

2020.06.22 @ Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Ολυμπίας Βικάτου, σε έργα ανάδειξης μνημείων | Ανάδειξη του Κάστρου της Αγίας Μαύρας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Πολιτισμός #Μνημεία #ΑγίαΜαύρα #ΕΣΠΑ #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων
2020.06.22 @ Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Ολυμπίας Βικάτου, σε έργα ανάδειξης μνημείων | Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Πολιτισμός #Μνημεία #ΆγιοςΣπυρίδωνας #ΕΣΠΑ #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων