Κατακαίνε ξανά τη Ζάκυνθο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των Μαριών για εκκένωση του χωριού, αν χρειαστεί!

Δυστυχώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην πύρινη λαίλαπα, στην περιοχή των Μαριών, έχει κάνει τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα ακόμα και να εκκενώσουν το χωριό τους!

02:53 Πριν 45 λεπτά με εντολή του
Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά ζητήθηκε να εκκενωθεί το χωριό Μαριές. Αμέσως κινητοποιήθηκσν άπαντες! Άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία! Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε!!! Πάντως, όλοι είναι σε ετοιμότητα…


03:00 Σε περίπου 2 ώρες από τώρα θα έρθει Super Puma που θα φέρει 10 ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, ενώ με το πρώτο καράβι θα καταφτάσουν 20 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άνδρες και ένα ακόμα Super Puma με το συντονιστικό τμήμα της Πολιτικής Προστασίας.

03:35 Μέχρι αυτή την ώρα το χωριό Μαριές δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Βέβαια η πύρινη λαίλαπα καίει ότι βρει μπροστά της και πάντα είναι απειλητική…


04:14
Τελευταία ενημέρωση είναι ότι σε καλό δρόμο πηγαίνει η πυρκαγιά καθώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και είναι κοντά στο να τεθεί υπό έλεγχο. Αεροπορικώς αναμένεται στο νησί και ο διοικητής της Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος που απουσίαζε.

Συνεχής ενημέρωση…