Συζητήθηκε το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Ιόνια Νησιά – Ποιοι συμμετείχαν από Ζάκυνθο

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων και φορέων από τα Ιόνια Νησιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου η ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία, παρουσία της τομεάρχη Τουρισμού, Κατερίνας Νοτοπούλου, του τομεάρχη οικονομίας, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας, Γιώργου Τσίπρα, οι οποίοι παρουσίασαν τις βασικές αρχές του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» και ανέπτυξαν τις θέσεις τού κόμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας με «ατμομηχανή» τον τουρισμό και πυλώνα τη διασφάλιση και προστασία της εργασίας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης και τέθηκαν ερωτήματα για το πώς θα πάρει μπροστά η οικονομία και πώς θα αντέξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις αυτό το κρίσιμο διάστημα μετά την καραντίνα, ενώ επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση φαίνεται απρόθυμη να πάρει τα κατάλληλα μέτρα, που θα ενίσχυαν τη ρευστότητα και την ασφαλή μετάβαση στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Από την Κέρκυρα συμμετείχαν: Κώστας Μέριανος (Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας), Κώστας Κιτσάκης (Πρόεδρος Ο.Ε.ΒΕ.Κ), Δημήτρης Μπακύρας (Ι.Ε.Κ Τουριστικών Επαγγελμάτων), Νίκος Τσαγκάρης (Πρόεδρος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων), Φώντας Βλάχος-Πολίτης (συντονιστής Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Κέρκυρας), Κώστας Παυλίδης (πρώην βουλευτής και επαγγελματίας) και Χρήστος Μωραΐτης (μέλος Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτικη Συμμαχία Κέρκυρας).

Από τη Λευκάδα: Ζαχαρίας Κατωπόδης (ξενοδόχος), Διονύσης Γαζής (Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων), Σπύρος Μικρώνης (Γραφείο Τουρισμού).

Από την Κεφαλονιά: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (πρώην βουλευτής), Σταύρος Σπαθής (Πρόεδρος Επιμελητηρίου), Γεράσιμος Τιμοθεάτος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων), Δημήτρης Ατσάρος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Καταλυμάτων), Σπύρος Παγώνης (συντονιστής Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία Κεφαλονιάς) και Σπυρογιάννης Περδίκης (Ionian Sea Ferries).

Από τη Ζάκυνθο: Μαγδαληνή Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου), Γεώργιος Μάργαρης (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πόλης Ζακύνθου), Νικόλαος Γκλαβάς (Σύλλογος ξενοδόχων Δ.Ε Αρκαδίων), Διονύσιος Ποταμίτης (Σύλλογος Ξενοδόχων Αλυκών), Νικόλαος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Λογιστών -Φοροτεχνικών), Αντώνης Κασσιμάτης, Επικεφαλής παράταξης Δήμου Ζακυνθίων και ο κ. Τζαννέτος Πομόνης.

Επίσης, στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν: ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Συντονιστής της ομάδας Γραμματείας Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Αρανίτης, καθώς και η Υπεύθυνη Οργανωτικού, Ελένη Συμεωνίδου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής, Σπύρος Γαλιατσάτος».

Όπως σημειώνει στο σχετικό δελτίο Τύπου η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «η διασύνδεση των Ιονίων Νήσων, μέσω γνωστής πλατφόρμας για τα θέματα οικονομίας και τουρισμού που απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη, προσέλκυσε μεγάλο αριθμό θεατών τόσο στο κανάλι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ιονίων Νήσων στο Youtube, όσο και στα live στις σελίδες του κόμματος στο Facebook, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα «Mένουμε Όρθιοι ΙΙ» γίνεται αποδεκτό ως βασικός πυλώνας συζήτησης για την επιστροφή στην κανονικότητα σε μια κοινωνία συνοχής, με τον παράγοντα άνθρωπο στο επίκεντρο της προσοχής μας».