Ζακύνθος | Αρχιερατικό 5ετές Μνημόσυνο Γέροντος Χρυσοστόμου Γκέλμπεση στη Μονή Ελευθερώτριας (pics)

Σήμερα το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31η Μαΐου 2020, στη Γυναικεία Μονή Παναγίας της Ελευθερωτρίας Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία και πενταετές Μνημόσυνο για την ανάπαυση της αγίας ψυχής του μακαριστού ιδρυτού, κτήτορος και πνευματικού πατρός της Μονής, Αρχιμανδρίτου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ, ο οποίος μετέστη οσιακά προς την όντως Ζωή, υπερεκατοντούτης, στις 21 Μαΐου 2015.

Προέστη αρχιερατικώς ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ στο Μνημόσυνο προσήλθε κι έλαβε μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο νέος εφημερεύων της Μονής, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής.

Η Αδελφότητα της Μονής, υπό την ηγουμενία της Γεροντίσσης Μαγδαληνής Μπακέα, είχε μεριμνήσει ώστε όλα να είναι -το κατά δύναμιν- άψογα, στο πλαίσιο των ισχυόντων μέτρων και περιορισμών για την μη εξάπλωση του θανατηφόρου Κορονοϊού.

Άπαντες οι παριστάμενοι και οι μακρόθεν νοερώς συμμετέχοντες εκζήτησαν την αγία ευχή του αξιομνημόνευτου Γέροντος Χρυσοστόμου για τον αγώνα ενός εκάστου στις περιπέτειες τού νυν αιώνος του απατεώνος και την πρεσβεία του για την αίσια έκβαση όλων των -φαινομενικώς αδιεξόδων- υποθέσεών μας. Αιωνία η μνήμη του!!!

π. Παναγιώτης Καποδίστριας

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

του π. Χρυσοστόμου Γκέλμπεση (+21.5.2015)

Αιωνόβιος
σημαίνει μια στιγμούλα
εντός του Παντός
κι όμως το Αιώνιο
πάντα θα χωρά εδώ.

Καλλιγραφώντας
με στεναγμούς ιερούς
το Μυστήριο
νοιώθεις από τα τώρα
την δρόσο των Εσχάτων.

Του μνήματός σου
ο μέγας Λιθοξόος
και του σώματος
θα κηρύξει το πότε
θα συμβούν τα δέοντα.

Να πώς γεννιέται
το θαύμα: Με καημούς
ποτίζεις τ’ άνθη
στην αυλή της Παναγιάς
και ξημερώνει Πάσχα.

Κείμενο και ποίημα: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Φωτο-ανταπόκριση: π. Σεραφείμ Κονίδης