Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Κουτσογιάννης | Στραβά αρμενίζουμε…

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ζακυνθίων υπέβαλε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσογιάννης. Ο κ. Κουτσογιάννης στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον Δήμαρχο αναφέρει ότι σε αυτή την απόφαση, τον οδήγησαν «λόγοι υπέρτεροι των δυνάμεών του» και δίνει την υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον. Τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσε στην «ΗΜΕΡΑ» ο κ. Κουτσογιάννης, θα αναλύσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση…

Η επιστολή της παραίτησης

Κύριε Δήμαρχε
Με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντός μου και της παρουσίας μου στα κοινά τους πρώτους 9 μήνες της θητείας μου, έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών και λειτουργώντας πάντα με διαφάνεια, ήθος και εντιμότητα τόσο ως άτομο όσο και ως αιρετός, γνωρίσματα που οι πολίτες αναγνώρισαν αλλά και αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου, μετά από πάρα πολύ σκέψη και αφού εκτίμησα τις παραμέτρους μιας τέτοιας ενέργειας πήρα την απόφαση να υποβάλλω σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου, την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων. Λόγοι υπέρτεροι των δυνάμεων μου, καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση υπηρέτησής μου του θεσμού της θέσης του Αντιδημάρχου, τουλάχιστον με τις προϋποθέσεις που εγώ θεωρώ απαραίτητες να ισχύουν για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Δεν θα σταματήσω όμως να αγωνίζομαι μέσα και έξω από τους θεσμούς, μαζί με τους συναδέλφους, τους συμβούλους και τους συμπολίτες μου για ένα καλύτερη παρόν και ένα καλύτερο μέλλον.
Ολοκληρώνοντας παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτούς τους μήνες της παραμονής μου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια και σας δικαίωσα για την απόφασή σας να με εμπιστευτείτε.

Στραβά αρμενίζουμε…

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στην Πολιτική Προστασία και ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων Ανδρέας Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα στη δική του επιστολή παραίτησης απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε πλέον να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο.

Τα σύννεφα πάνω από το Δήμο είναι πυκνά… Μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι που πάλεψαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη με όλες τους τις δυνάμεις να προσφέρουν ό,τι μπορούσαν στην τοπική κοινωνία από τα πόστα που υπηρετούσαν, αναγκάστηκαν να δηλώσουν παραίτηση!

Ουσιαστικά, αυτό που ζητούσαν από τον Δήμαρχο και ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Κουτσογιάννης ήταν στήριξη για να μπορέσουν να κάνουν κάποια απλά και σημαντικά έργα για το νησί, όμως βρήκαν κλειστές πόρτες…

Και οι δύο είναι πολύ συμπαθείς στους συμπολίτες μας, καθώς έδειξαν τους προηγούμενους μήνες ότι ξέρουν και θέλουν να συνεργαστούν με τους φορείς, αλλά και όλους τους Ζακυνθινούς. Οι Ζακυνθινοί όταν θέλησαν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους σε αυτούς τους δύο ανθρώπους βρήκαν ευήκοα ώτα και είδαν ότι πραγματικά προσπάθησαν με τις παρεμβάσεις τους να τους βοηθήσουν.

Υπενθυμίζουμε, ότι όταν ο κ. Κουτσογιάννης ανέλαβε ξανά τα καθήκοντα του (για 2η φορά) στην καθαριότητα, πολύ γρήγορα οι συμπολίτες μας είδαν μεγάλη διαφορά στην αποκομιδή, καθώς γινόταν ένας σωστός προγραμματισμός.

Και οι δύο, νέοι άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση, ξεκίνησαν με θέληση και όραμα, όμως πολύ γρήγορα απογοητεύτηκαν από τα εμπόδια που υπήρξαν μέσα από την ίδια την ομάδα τους.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων στην επεισοδιακή συνάντηση που είχαν με τον κ. Αρετάκη, διαχώρισαν τη θέση τους σχετικά με τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει οι Αντιδήμαρχοι στο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των χωριών τους, ενώ ανέφεραν ότι έχουν διαπιστώσει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Δήμαρχος δεν «ακούει» τους συνεργάτες του.

Το χειρότερο είναι ότι ήδη διαδίδονται φήμες για θέσεις που ετοιμάζεται να δώσει ο Δήμαρχος σε άτομα από διάφορες παρατάξεις της αντιπολίτευσης την επόμενη μέρα. Καλό θα ήταν οι συνεργασίες να είχαν θεμέλια και να υπήρχε εμπιστοσύνη στην αρχική ομάδα… Οι «προσμίξεις» δεν είναι επιλογή των Ζακυνθινών. Η κάλπη άλλα έδειξε…

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος δεν έδειξε εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του και δεν άκουσε μέχρι σήμερα μία διαφορετική γνώμη. Οι στόχοι του για «οικονομική εξυγίανση» του Δήμου έχουν γίνει πλέον παρωπίδες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει σωστή ιεράρχηση των αναγκών και να υλοποιήσει αποφάσεις για τα αυτονόητα.

Ας ελπίσουμε σύντομα ο Δήμαρχος να αλλάξει πολιτική… Είναι κρίμα άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν τόσα πολλά να μένουν εκτός «μάχης», επειδή δεν εισακούγονται…