Πάρκινγκ και καθαρισμούς ζητά το Τ.Σ. | Συνέντευξη του Προέδρου της Τ.Κ. Σπ. Φιορεντίνου

Είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές του νησιού μας, αφού από εκεί βλέπεις «πιάτο» όλη την πόλη και το λιμάνι της… Η πανέμορφη Μπόχαλη, όμως, αντιμετωπίζει μία σειρά από σοβαρά προβλήματα. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπύρος Φιορεντίνος μίλησε για το κυκλοφοριακό και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ένας αδειοδοτημένος χώρος για τη δημιουργία πάρκινγκ. «Σημαντικό έργο για τη Μπόχαλη είναι το πάρκινγκ, το οποίο δεν είναι μόνο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων. Για όλους πρέπει να υπάρξει χώρος αδειοδοτημένος και ο δρόμος να είναι ανοιχτός σε περίπτωση φωτιάς ή και για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που πάνε στα σπίτια τους. Πρόπερσι το πυροσβεστικό δεν μπορούσε να ανέβει στην πλατεία, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων». Ο κ. Φιορεντίνος επισήμανε ότι υπάρχει και πρόβλημα και με τα λεωφορεία, καθώς γυρίζουν από τον μονόδρομο. «Τα λεωφορεία που έρχονται επειδή δεν χωράνε από πάνω, γυρίζουν από τον ίδιο δρόμο, με αποτέλεσμα να βγαίνουν πάνω στη στροφή. Το πρωτεύον είναι να αδειοδοτηθεί το πάρκινγκ. Αυτή τη στιγμή είναι μια αλάνα… Αν δεν μπορέσει ο Δήμος να το αδειοδοτήσει, να βρούμε άμεσα άλλο χώρο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε». Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας πάντως τόνισε ότι για φέτος για τα λεωφορεία έχει παρθεί διαφορετική απόφαση. «Το Τοπικό Συμβούλιο έχει πάρει μια απόφαση ότι δεν θα ανεβαίνουν τα λεωφορεία στη Μπόχαλη. Θα μπορούν να φτάσουν μέχρι τη διασταύρωση και μετά με άλλα μέσα οι επιβάτες να φτάνουν στο Κάστρο και την πλατεία».

Επίσης, το Τοπικό Συμβούλιο προβληματίζει έντονα το θέμα των βουλωμένων φρεατίων. «Πρέπει να γίνει από την αρχή μια μελέτη για να βγάλουμε τα νερά που δεν ήταν ποτέ πρόβλημα στην περιοχή. Φτιάξανε δρόμους, κλείσανε χαντάκια και τράφους. Στο Ειδικό Σχολείο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Έγινε μια διαπλάτυνση του δρόμου δεξιά και αριστερά και δεν έφτιαξαν κανένα φρεάτιο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο χώρος. Και στις Βαρρές υπάρχουν φρεάτια που πρέπει να φτιαχτούν και τα έχουμε επισημάνει» σημείωσε ο κ. Φιορεντίνος.


Επίσης, ο κ. Φιορεντίνος τόνισε ότι «Η Μπόχαλη, όπως και το Ακρωτήρι κινδυνεύει, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Έχουμε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνουν παρεμβάσεις και να διασφαλίσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς τις περιουσίες και να προστατέψουμε ανθρώπινες ζωές». Η Τοπική Κοινότητα επίσης προσπαθεί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί για να θωρακιστεί η περιοχή. «Η πίσω μεριά του δάσους δεν έχει καθαριστεί ποτέ. Μιλήσαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, το Δασαρχείο και την Εφορία Αρχαιοτήτων θα πρέπει να δοθεί μια προτεραιότητα για να ξεκινήσει ο καθαρισμός».

Το Τοπικό Συμβούλιο της Μπόχαλης ζητάει τη στήριξη των αρχών και των φορέων προκειμένου να λυθούν αυτά τα προβλήματα και να μπορέσει να προσφέρει ένα πιο όμορφο αλλά και ασφαλές περιβάλλον και στους μόνιμούς κατοίκους αλλά και στους ξένους επισκέπτες.