Νέα από το πουθενά | Γράφει ο Σπύρος Ξένος

Γράφει ο Σπύρος Ξένος

Παρακολουθώντας τις τοπικές εξελίξεις και στα ευχάριστα νέα της ημέρας, θα επέλεγα τα όσα ακούστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, κατά την πρόσφατη «ατυχήσασα» Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήτοι:

η ίδρυση ΜΚΟ για την διάσωση της Σκουρκουρίτσας (Podarcis tauricus) και την αξιοποίηση του Ναυαγίου

καθώς και

η επανεμφάνιση των «βουβών» Προέδρων, μετά από έξι (6) ολόκληρα χρόνια Σιωπής, για την κλεμμένη περιουσία των Συγχωριανών και Κοντοχωριανών τους.

Α, και για να μην το ξεχάσω. Άκουσα ότι έρχεται, λέει, και η Πολιτική Προστασία, διότι το Υπουργείο Τουρισμού τούς πήρε χαμπάρι, και από εκεί που τρέχανε και δεν σώνανε στου Θεοχάρη, τώρα φέρνουν τον Χαρδαλιά για τούς δώσει με το «έτσι θέλω» το Ναυάγιο και να ανοίξει και τον δρόμο, που ζητάει η αγοράστρια εταιρεία. Βάζω στοίχημα, τώρα που μάς τελείωσαν οι Ευχές της «επένδυσης» και ο Εμίρης… μέχρι και τον Τσιόδρα θα κουβαλήσουνε στη Ζάκυνθο, σε μια πράξη «καθολικής αναγκαιότητος»!

Όπως θα καταλάβατε… «Νέα από το Πουθενά»!

Εν κατακλείδι, και επανερχόμενος στην ουσία του πράγματος, ξέρετε ποιο είναι το δυστύχημα για την Ζάκυνθο; Και αυτό μόνο θέλω να συγκρατήσετε μέσα σε όλα όσα θα ακούσετε αυτές τις ημέρες:

Σε μια τοπική κοινωνία 40.000 ψυχών (στο Νησί των Ποιητών), αν βρεις 3-4 και δώσεις από ένα 50αρι στον καθένα, η Ζάκυνθος θα παραμένει για χρόνια εγκλωβισμένη σε έναν περίτεχνο ιστό Στασιμότητας, Παράνοιας και Αμοραλισμού, πληρώνοντας τα σπασμένα των Φαντασιώσεων, των Επιθυμιών και κυρίως των «Ελλείψεων», όλων όσων επένδυσαν την πολιτική καριέρα τους, τον πλούτο και την ταξική τους μετάβαση, στην Καταστροφή αυτού του τόπου! Σε αυτήν την περίπτωση, αλήθεια, θεωρείται ότι φταίνε οι 3-4 «λεβέντες» που τα αρπάξανε ή μήπως η «σκοποφιλία» όλων των υπολοίπων;

Ο Σπύρος Ξένος είναι Κοινωνιολόγος, Συγγραφέας και Ερευνητής.