Η Easyjet μειώνει στο 30% το προσωπικό της και συρρικνώνει τον στόλο της στα 302 αεροπλάνα

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού ήδη φαίνονται για την βρετανική αεροπορική εταιρία Easy Jet, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην απόλυση 4,500 εργαζόμενων από τους συνολικά 15,000 που έχει στο δυναμικό της, με τις περικοπές να ανέρχονται γύρω στο 30%. Επίσης συρρικνώνει τον στόλο της στα 302 αεροπλάνα. Ανάλογες ενέργειες έκαναν ήδη η Ryanair και η British Airways, με την Easy Jet που έρχεται και στο νησί μας να ωθείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο chief executive της Easy Jet Γιόχαν Λούντγκρεν είπε ότι :»Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές είναι πολύ δύσκολες εποχές και πρέπει να λάβουμε μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις που θα επιδράσουν στη ζωή του προσωπικού, αλλά θέλουμε να προστατέψουμε όσες περισσότερες δουλειές μπορούμε μακροπρόθεσμα».
Να πούμε ότι ήδη υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι αν συνεχιστεί η αποτυχία της επανεκκίνησης στις αεροπορικές εταιρίες που οδηγούνται σε περικοπές θα οδηγηθούν εκατομμύρια εργαζόμενοι σε απόλυση, ενώ οι Βρετανοί δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες που οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει.

Με πληροφορίες από την DailyMail

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν