Βιώσιμα Πρωταθλήματα θέλει η ΕΠΣ Ζακύνθου – Μεγάλη η πιθανότητα για μια κατηγορία του χρόνου

Πολύ πιθανό είναι του χρόνου να μείνει μόνο μια ποδοσφαιρική κατηγορία στο νησί μας. Πρόκειται για μια σκέψη που έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό στους ιθύνοντες της ΕΠΣ Ζακύνθου, οι οποίοι δεν βλέπουν άλλο τρόπο για να διατηρήσουν το τοπικό ποδόσφαιρο σε μια ισορροπία. Σε προηγούμενο ρεπορταζ μας μάλιστα είχαμε αναφερθεί σε αυτό το γεγονός, με την Ένωση να εξετάζει τα εξής. Σε περίπτωση δηλαδή που συμμετάσχουν 18-20 ομάδες θα γίνουν δυο όμιλοι με τις μισές ομάδες και πάνω να παίζουν για το πρωτάθλημα και τις άλλες μισές για να διαμορφώσουν τη Β’ Κατηγορία. Όμως σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή 15-16 ομάδες, τότε θα γίνει ένα πρωτάθλημα και δεν θα υπάρχει μετά από αρκετά χρόνια Β’ Τοπικό.
Η ΈΠΣ Ζακύνθου εξετάζει όλες τις παραμέτρους και θα λάβει την απόφαση της μόλις ενημερωθεί πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή για το νέο πρωτάθλημα.

Είναι πολύ πιθανό αρκετοί σύλλογοι για καθαρά οικονομικούς λόγους να δηλώσουν αδυναμία να συμμετάσχουν, ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι αυτοί. Πάντως κάθε χρόνο το νησί μας έχει απώλειες, ενώ από την άλλη λιγότερες ομάδες εκφράζουν ενδιαφέρον να επιστρέψουν μετά την απραξία τους.
Ειδικά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ομάδες από τοπικές κοινότητες κυρίως θα δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο να παίξουν, ειδικά αν οι παράγοντες που συντηρούν αυτά τα σωματεία δεν δουλέψουν λόγω του τουρισμού.

Η σκέψη για οικονομική βοήθεια στις ομάδες

Μέσα σε όλα όσα ανέφερε ο πρώην Γραμματέας της ΕΠΣ Ζακύνθου Χαράλαμπος Ραυτόπουλος, ήταν και η οικονομική στήριξη που χρειάζονται τα σωματεία. Δηλαδή να πληρώνουν λιγότερα χρήματα όσον αφορά τη διαιτησία, ενώ καλό θα ήταν να δοθεί και κάποια ενίσχυση στις ομάδες. Φυσικά τα σωματεία έχουν τη δυνατότητα μέσω της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης από την Γ.Γ. Αθλητισμού να πάρουν ένα ειδικό οικονομικό βοήθημα που θα τους κάνει να αντέξουν και να επιβιώσουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.


Το ερωτηματικό της Γ’ Εθνικής

Φυσικά μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχετικά με τη συμμετοχή Ζακυνθινών ομάδων στη Γ’ Εθνική. Αυτή τη στιγμή μόνο ο ΑΠΣ είναι σίγουρος για την παρουσία του στις Εθνικές Κατηγορίες, ενώ το Τσιλιβή θα μάθει αν θα παραμείνει από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα παίξει ρόλο και το τι θα γίνει με τον τουρισμό, αφού η διοίκηση του σωματείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν τον τομέα. Τέλος ο Εθνικός Σκουλικάδου δύσκολα θα συμμετάσχει, αλλά αναμένεται να το παλέψει το σωματείο για να ζήσει την εμπειρία της Γ’ Εθνικής.