Κληρώνεται ο Κυπελλούχος την Τετάρτη – Αποφασίζεται ο άτυπος νικητής της διοργάνωσης

Με την ΕΠΣ Αχαΐας να κληρώνει τον δικό της Κυπελλούχο που είναι ο Ατρόμητος Πατρών, έτσι και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει τη δική της κλήρωση την προσεχή Τετάρτη στις 18.30 στα γραφεία της προκειμένου να αναδειχθεί ο άτυπος νικητής του θεσμού. Θυμίζουμε ότι η ΕΠΟ είχε βγάλει ανακοίνωση και ζητούσε από τις Ενώσεις να βγάλουν μέσω κλήρωσης τις ομάδες που θα κερδίσουν την εν λόγω διοργάνωση.
Λόγω αυτού και η ΕΠΣ Ζακύνθου επέλεξε να κάνει την κλήρωση τότε, ενώ θα προχωρήσει και στην επικύρωση των πρωταθλημάτων της Α’ και της Β’ Κατηγορίας, ενώ θα ανακοινώσει και την Προκήρυξη για τη νέα χρονιά.
Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι σε περίπτωση που συμμετάσχουν τη νέα χρονιά 18-20 σωματεία θα γίνουν δυο όμιλοι, με τις μισές ομάδες και πάνω να παίζουν για το πρωτάθλημα και οι άλλοι μισοί για το ποια κατηγορία θα συμμετάσχουν, την Α’ ή την Β’. Όμως σε περίπτωση που είναι 15-16 οι ομάδες θα μπουν όλες μαζί σε έναν όμιλο πρωταθλήματος. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά, από τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα, ωστόσο η ΕΠΣ Ζακύνθου αναζητά τη σωστή «φόρμουλα» ώστε να κυλήσει ομαλά η επόμενη χρονιά. Ήδη επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το πόσες ομάδες θα θέλουν να παίξουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού για οικονομικούς λόγους εξαιτίας του τουρισμού, μπορεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Αίτημα στην ΕΠΟ για οικονομική βοήθεια στα ερασιτεχνικά σωματεία

Εν τω μεταξύ ίσως βοηθήσει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γραμμένος έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ προκειμένου να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης τα 2,599 ενεργά σωματεία της χώρας μας. Σε αυτά 23 σωματεία από το νησί μας, ενώ 19 έχει η γειτονική ΕΠΣ Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι έχει τεθεί σε τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας και όλων των αθλημάτων, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η πλατφόρμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ. Τα μέτρα στήριξης, τόνισε ο Υφυπουργός, θα ενεργοποιηθούν αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά από κάθε ερασιτεχνικό σωματείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που θα βοηθηθούν οικονομικά θα πρέπει να αναγνωριστούν και να περάσουν από διάφορες διαδικασίες πριν ενισχυθούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.