Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλαδα στις Γαλλάζιες Σημαίες – Μια από αυτές και στη Ζάκυνθο

Στη 2η θέση παγκοσμίως η Ελλαδα στις Γαλλάζιες Σημαίες – Μια από αυτές και στη Ζάκυνθο

Η Ελλάδα σάρωσε στις Γαλάζιες Σημαίες κερδίζοντας τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες, με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση για την χώρα την περίοδο του κορωνοϊού που το τουριστικό προϊόν δοκιμάζεται σε όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, γαλάζιες σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής την προστασία της δημόσιας υγείας.
Στο εσωτερικό της χώρας, πρωταθλήτρια Περιφερειακή Ενότητα αναδείχθηκε αυτή της Χαλκιδικής με συνολικά 94 σημαίες.

Όσον αφορά το νησί μας κέρδισε φέτος μια Γαλάζια Σημαία και είχε άνοδο από την περσινή χρονιά που είχε μείνει χωρίς Γαλάζια Σημαία. Συνολικά βέβαια έμεινε πολύ χαμηλά σε σχέση με το 2018 και το 2017 που είχε συνολικά 18. Όσον αφορά το υπόλοιπο Ιόνιο η Κεφαλονιά έχει 15, η Κέρκυρα έχει 10 γαλάζιες σημαίες για το 2020, ενώ η Λευκάδα 7.

Όσον αφορά τους Δήμους εντυπωσιακό είναι το επίτευγμα του Δήμου Αργοστολίου που έχει 10 Γαλάζιες Σημαίες και ξεχωρίζει όσον αφορά τους Δήμους με τις περισσότερες στη χώρα μας.

Όσον αφορά συνολικά τις Περιφερειακές Ενότητες τα Ιόνια Νησιά συγκεντρώνουν 34 Γαλάζιες Σημαίες και βρίσκονται στην 4η θέση έχοντας ίδιες Γαλάζιες Σημαίες με το Βόρειο Αιγαίο.
Στην κορυφή της λίστας είναι η Κρήτη και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr