Άνοιξε τις πόρτες του το Δημοτικό Στάδιο – Ξεκίνησε προπονήσεις με αυστηρά μέτρα ο στίβος (φώτο – βίντεο)

Μετά και το άνοιγμα των αθλητικών χώρων, το Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου έπειτα από περίπου 2,5 μήνες που ήταν κλειστό άνοιξε τις πόρτες του και φιλοξενεί ξανά αθλητές και όσους θέλουν να γυμναστούν στον χώρο του. Ο υπεύθυνος του Δημοτικού Σταδίου Αναστάσιος Καμπιώτης αναφέρθηκε στα όσα προβλέπονται για να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού συγκεκριμένα καταγράφεται η είσοδος του καθενός στον αγωνιστικό χώρο, ενώ τηρούνται και οι αποστάσεις.
«Εμείς τηρούμε αυτά που μας έχουν πει από το Υπουργείο και τον Δήμο. Τηρούμε τις αποστάσεις. Γράφουμε τα ονόματα του καθενός και τηλέφωνο για τυχόν ιχνηλάτηση. Να πούμε επίσης ότι απαγορεύονται οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια και το μπάνιο μέχρι να μας δώσουν νέες οδηγίες».
Από την πλευρά του ο προπονητής στίβου της ΑΓΕΖ Νίκος Ακτύπης μίλησε για την επιστροφή στο γήπεδο αλλά και τα μέτρα που τηρούνται στο γήπεδο. Τόνισε μάλιστα ότι κάθε αθλητής φέρει μαζί του και ιατρική βεβαίωση μεταξύ άλλων.
«Ξεκινήσαμε από Δευτέρα να κάνουμε προπονήσεις δειλά δειλά στην τρίτη φάση επαναφοράς της αθλητικής δραστηριότητας με βάση της οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με τον Δήμο που ακολουθούμε τις οδηγίες για τη δική μας προστασία και των παιδιών.
Με βάση τις προϋποθέσεις αυτές δεν πρέπει να είναι πάνω από 80 άτομα στην αθλητική εγκατάσταση που είναι ανοιχτός χώρος και είναι γύρω στα 6,000 τμ. Τα παιδιά φέρουν ιατρικη βεβαίωση ότι δεν έχουν συμπτώματα και δεν έχουν περάσει πρόσφατα τον ιό».

Επίσης ο κ. Ακτύπης εξήγησε πως τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των αθλητών που τρέχουν στον στίβο.
«Προσπαθούμε να τηρούμε τις αποστάσεις. Πρέπει να είναι δεξιά αριστερά δυο μέτρα και όταν τρέχει κάποια σειρά αθλητών η επόμενη δυάδα πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα μέτρα πίσω. Και τα παιδιά λειτουργούν υπεύθυνα και δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα».
Να πούμε ότι πολλά έχουν αλλάξει όσον αφορά και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αφού ο κ. Ακτύπης επισήμανε ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα όσον αφορά τον αριθμό των αθλητών που συμμετέχει.
«Μπαίνουμε στα γνωστά λημέρια μετά από 2,5 μήνες αποχής. Εμείς σταματήσαμε πιο γρήγορα σε σχέση με όλη την Ελλάδα. Ο ΣΕΓΑΣ έχει βούληση και συνεργάζεται με το Υπουργείο για να ξεκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες. Φυσικά θα έχουν διαφορετική μορφή τα πάντα. Απ’ ότι μαθαίνουμε θα είναι λιγότερα παιδιά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Οι προϋποθέσεις είναι διαφορετικές και θα μπαίνουν διαφορετικά αγωνίσματα μέσα».
Να θυμίσουμε πάντως ότι για την ώρα δεν έχει προαναγγελθεί η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Στίβου και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ για αυτό το θέμα.