Στο Μουσικό Σχολείο ο Βουλευτής | Άκουσε τα προβλήματα των καθηγητών – Κάλεσμα για εγγραφή νέων μαθητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο και ο Βουλευτής του νησιού Διονύσης Ακτύπης επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο και ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή Σπύρο Φιορεντίνο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Διονύση Λιβέρη, ενώ το παρών έδωσε και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γκούσκος. Επίσης πραγματοποιήθηκε και συνάντηση στο Αμφιθέατρο του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για άλλη μια φορά σχετικά με την τοποθέτηση καμερών στις τάξεις των σχολείων, μίλησαν στον Βουλευτή και για την αύξηση των μαθητών στις τάξεις και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Ο κ. Ακτύπης είπε για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή: «Γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά μέσα στο Μουσικό Σχολείο, το οποίο είναι ένα από τα λίγα Μουσικά Σχολεία στην Ελλάδα. Παράγεται ένα αξιοζήλευτο έργο. Δεν διαφέρει καθόλου η εκπαίδευση από τα υπόλοιπα σχολεία στη Ζάκυνθο. Επίσης, υπάρχουν αξιόλογοι καθηγητές σε αυτή τη δομή». Ο Βουλευτής Ζακύνθου μάλιστα κάλεσε τα παιδιά που τελείωσαν τη φοίτησή τους στο Δημοτικό να γραφτούν στο Μουσικό Σχολείο, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει και οι αρχές να βοηθήσουν όσο μπορούν. «Και εμείς αλλά και οι τοπικοί φορείς πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή σε αυτό το σχολείο που νομίζω ότι παράγει ένα σημαντικότατο και αξιόλογο έργο. Καλώ τους γονείς που έχουν παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο, να επισκεφτούν το σχολείο, να δουν τις υποδομές και τον τρόπο που δουλεύουν οι καθηγητές και από εκεί και πέρα να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε αυτό το σχολείο».Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γκούσκος μίλησε για τη μακρά παράδοση στον πολιτισμό που έχει το Μουσικό Σχολείο. «Στο Μουσικό Σχολείο σώζεται η παράδοση και ο πολιτισμός μας. Προσφέρει και στα παιδιά άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Το σχολείο μπορεί να δεχθεί και άλλους μαθητές. Υπάρχουν οι χώροι και οι καθηγητές αλλά και τα μουσικά όργανα για να έρθουν και άλλα παιδιά».

Την προσπάθεια τους να προσελκύσουν νέους μαθητές στο Μουσικό Σχολείο συνεχίζουν οι καθηγητές και η Διεύθυνση που υπενθυμίζουμε ότι έχουν αποστείλει και ενημερωτικό email σε όλους τους γονείς παιδιών που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο Δημοτικό.