Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις με πλοία | Απαραίτητη η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Δημόσιας Υγείας (BINTEO)

Νέα μέτρα έχουν τεθεί από σήμερα σε ισχύ για τις μετακινήσεις με πλοία. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές αφορά στην υποχρεωτική συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Δημόσιας Υγείας από τους επιβάτες, το οποίο μάλιστα θα πρέπει να το παραδίδουν στον αρμόδιο οικονομικό αξιωματικό του πλοίου μαζί με το εισιτήριό τους, κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου.


Για όλες τις αλλαγές που ισχύουν από σήμερα έως και την 15η Ιουνίου και για όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» ο εκπρόσωπος της «Levante Ferries», Γιάννης Πυλαρινός. «Από σήμερα έχουμε σημαντικές αλλαγές. Πρώτον έγινε καθορισμός του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου. Το «Fior Di Levante» θα ταξιδεύει πλέον με έως 550 άτομα. Επίσης, μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι πρέπει όλοι οι επιβάτες να συμπληρώνουν το Ερωτηματολόγιο Δημόσιας Υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν το έντυπο από το site της «Levante Ferries» (www. levanteferries.com), στη συνέχεια θα πρέπει να το συμπληρώσουν και να το παραδώσουν στον αρμόδιο οικονομικό αξιωματικό του πλοίου μαζί με το εισιτήριό τους». Επίσης, ο κ. Πυλαρινός υπενθύμισε ότι τα δρομολόγια από και προς το νησί μας θα παραμείνουν τα ίδια μέχρι τέλος του μήνα και πρόσθεσε ότι εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα και αυξηθεί η κίνηση, θα προστεθεί ένα ακόμα δρομολόγιο από και προς την Κυλλήνη.Οι οδηγίες

Οι οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών που θα έχουν εφαρμογή από τις 18.05.2020 μέχρι τις 15.06.2020 αφορούν κυρίως: Τον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των μετακινούμενων επιβατών στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών που ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες. Τη θερμομέτρηση και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση στο πλοίο και τη διατήρησή του με μέριμνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαθέσιμο και σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση, αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου. Τη χρήση κάθε καμπίνας από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους. Τη χρήση μάσκας από επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Την ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω). Την θερμομέτρηση και την υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας, πριν την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλόων στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας. Την ενημέρωση των επιβατών για τα μέτρα με έντυπο φυλλάδιο του ΕΟΔΥ, καθώς ενημερωτικά spot και ηχητικά μηνύματα. Την ειδική εκπαίδευση των πληρωμάτων. Την εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και την ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου. Την καθαριότητα και την απολύμανση των πλοίων. Τον αερισμό και τον κλιματισμό των πλοίων. Την διαχείριση ύποπτου περιστατικού. Τους κανόνες λειτουργίας των σημείων εξυπηρέτησης επιβατών (μπαρ, εστιατόρια, τραπεζαρίες).