ΒΙΝΤΕΟ | Ο υφ. Τουρισμού στο ΙΟΝΙΑΝ: Τι θα γίνει στον τουρισμό

Την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Τουρισμού στους επιχειρηματίες που πλήττονται βάναυσα από την κρίση του κορωνοϊού, αλλά και τους εργαζόμενους στον τομέα, κατέθεσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ TV.

Ο κ. Κόνσολας ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να μη μείνει κανείς μόνος του σε αυτή την κρίση. Ανέφερε ακόμη ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι να βρεθούν όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» χρηματοδότησης ώστε να φτάσουν χρήματα σε κάθε έναν επαγγελματία και εργαζόμενο που πλήττεται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα νησιά και το σχέδιο που επεξεργάζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εκτός των άλλων, πρόθεση του υπουργείου είναι να θεσμοθετηθούν VAUCHER τα οποία θα ισχύουν για 18 μήνες, ώστε όσοι τουρίστες έχουν κλείσει ταξίδια που δεν έγιναν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο άμεσο μέλλον, αποφεύγοντας έτσι οι επιχειρήσεις κύμα επιστροφών προκαταβολών.

Ακόμη, ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στην προσπάθεια μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου (μεταφορές, σίτιση, διαμονή κλπ). Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόταση του υπουργείου που θα είναι, ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να ταξιδέψει προς τη χώρα μας, να έχει είτε πιστοποιητικό υγείας πριν μπει στο αεροπλάνο, είτε να του γίνεται άμεσα το ανάλογο τεστ.

Μάλιστα το υπουργείο πρόκειται να πραγματοποιήσει εκπαίδευση των στελεχών του τουρισμού, για διαχείριση πιθανόν κρουσμάτων κορωνοϊού, τουριστών, ενόσω βρίσκονται στη χώρα μας.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν