Το μήνυμα του Φιλόξενου Α.Σ. ΑΜΕΑ – «Προστατέψτε τους αθλητές μας κ. Υφυπουργέ

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Φιλόξενος Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που δραστηριοποιείται στο νησί μας από το 2001. Απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο σύλλογος ζήτησε να προστατέψει τους αθλητές με αναπηρία και να βοηθήσει ώστε να συνεχίσει το σωματείο τη μεγάλη του προσφορά προς τον αθλητισμό.
«Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Ο «Φιλόξενος» Αθλητικός Σύλλογος ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου, ιδρύθηκε το 2001. Με τον αριθμό 13/2001 αναγνωρίσθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου. Επίσης με τον αριθμό 5/2005 & 5/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο Καταστατικό του και εγγράφηκαν στο δημόσιο βιβλίο Σωματείων, που τηρείται στο Δικαστήριο γι αυτό το σκοπό. Φιλοξενείτε στο Γραφείο του Σωματείου ατόμων με αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ», στο ισόγειο του Διοικητηρίου Ζακύνθου. Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο (με εκλογικές διαδικασίες κάθε 3 χρόνια).Τωρινός Πρόεδρος είναι ο Κος Μάνεσης Ιωάννης και Γενική Γραμματέας η κα. Παγανοπούλου Ιουλία. Ο Αθλητικός Σύλλογος είναι ο μοναδικός Σύλλογος για Αθλητές με Αναπηρία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και είναι μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες και αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Α. Σύμ 3283/τ. Β΄/8-12-2014, ο Σύλλογός μας έχει πιστοποιηθεί ως φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ομάδα στόχου : είναι τα άτομα με αναπηρίες , που είναι σε θέση να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους στον αθλητισμό.

Σκοπός του Συλλόγου:

•Είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών ατόμων με αναπηρίες και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσα από τον αθλητισμό.

•Η ανάπτυξη τμημάτων,ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα των παγκόσμιων οργανώσεων αθλητισμού

•Η συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες περιφερειακούς, πανελλήνιους και διεθνείς.

Ο Σύλλογος μας έχει αναπτύξει τα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης και της Σκοποβολής.

Έχει συμμετάσχει :

Σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, για αθλητές με αναπηρία, καθώς επίσης και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες :
΄΄ΑΘΗΝΑ 2004΄΄ , ΄΄ΠΕΚΙΝΟ 2008΄΄ & ΄΄ΡΙΟ 2016΄΄

Κύριε Υφυπουργέ,
Ο «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ Ζακύνθου ζητά να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τους Αθλητές ΑμεΑ.
Προστατέψτε αποτελεσματικά ΣΗΜΕΡΑ τους Αθλητές με Αναπηρία, και τις οικογένειες τους».