Εικονική Χορωδία – «Va pensiero» («Nabucco» di G. Verdi) – International Opera Choir

«Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε έχει αλλάξει βαθιά την καθημερινή ζωή όλων μας, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε στο σπίτι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του ιού. Ακόμη και ο κόσμος του θεάτρου και της μουσικής δέχεται το πλήγμα ενώ οι μουσικοί, οι τραγουδιστές, οι μαέστροι κλπ. πληρώνουν ένα τεράστιο τίμημα επειδή δε μπορούν να εργαστούν και αναγκάζονται να ακυρώσουν παραστάσεις και συναυλίες, πράγμα που αποτελεί οικονομική και ηθική βλάβη που δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποσοτικά.

Η International Opera Choir- Coro Internazionale Lirico Sinfonico, όπως και άλλοι χορωδιακοί φορείς, ανέστειλε τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τα διάφορα διατάγματα αυτών των ημερών.


Γι ‘αυτό το λόγο ανοίξαμε την εικονική μας αίθουσα προβών, στην οποία ο καθένας «προσήλθε» με τα διαθέσιμα μέσα, εξοπλισμένοι με smartphones και φωνή, για να συναντηθούμε και να αισθανθούμε κοντά μέσω της Μουσικής.

Και αν είναι αλήθεια ότι η «Χορωδία των Εβραίων σκλάβων», πιο γνωστή ως»Va pensiero «, με την οπτική του Verdi αντικατοπτρίζει τα δεινά που υπέφεραν οι Ιταλοί πριν από την ενοποίηση, σήμερα αισθανόμαστε λίγο σαν αυτόν τον αλυσοδεμένο λαό που θρηνεί τη «Χαμένη πατρίδα» και την ελευθερία του να ζει κανείς την καθημερινή του ζωή όπως είναι συνηθισμένος.w

Το «Va pensiero» είναι μέρος της ιστορίας μας, ο καθένας μπορεί να τραγουδήσει τις πρώτες γραμμές και οι λέξεις να επιστρέψουν αυτόματα στη μνήμη. Πάντα σε διαμάχη ως υποθετικός Εθνικός Ύμνος, πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να μας εκπροσωπεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι και να μας θυμίζει από πού προερχόμαστε.

Τραγούδι: Nabucco: Choir of the Hebrew Slaves (Instrumental Version)

Καλλιτέχνης: Various Artists

Άλμπουμ: 99 Must-Have Chillout Classics

Με άδεια για το YouTube από The Orchard Music (για λογαριασμό της δισκογραφικής εταιρείας Cobra Entertainment LLC); EMI Music Publishing