Κορωνοϊός – Κέρκυρα | 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε 5 ημέρες! – Και τα τρία νοσηλεύονται στα Γιάννενα

Θετική στον Covid-19 βρέθηκε η σύζυγος του δεύτερου κρούσματος που μεταφέρθηκε προχθές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και η οποία νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Το δείγμα εστάλη χθες το μεσημέρι και τα αποτελέσματα έφτασαν στην Κέρκυρα αργά σήμερα το απόγευμα. Πλέον, θα αποφασιστεί από τους ιατρούς του Νοσοκομείου αν και αυτό το κρούσμα θα μεταφερθεί στα Γιάννενα, κάτι που είναι και το πιθανότερο σενάριο αφού αν δεν υπάρχει ζήτημα χωρητικότητας, κάθε κρούσμα θα μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς.

Ας σημειωθεί ότι οι ιατροί εκτιμούσαν από χθες ότι η γυναίκα ήταν εξαιρετικά πιθανό να έχει προσβληθεί, λόγω των συμπτωμάτων που παρουσίαζε.

Έτσι, μέχρι αυτή τη στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κέρκυρα είναι τρία, με τους ελέγχους ουσιαστικά να περιορίζονται πλέον μόνο στις περιπτώσεις που οι ασθενούντες εμφανίζουν ισχυρά συμπτώματα και χρίζουν εισαγωγής στο Νοσοκομείο ή είναι στενοί συγγενείς και πρόσωπα που έχουν έρθει σε στενή επαφή με ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πάντως, για μία ακόμα φορά, επίσημη ενημέρωση από το Νοσοκομείο δεν υπήρξε για την επιβεβαίωση του τρίτου κρούσματος, κάτι που έχει αρχίσει και προκαλεί ενόχληση σε μεγάλο μέρος του ιατρικού κόσμου εντός του νοσηλευτικού καταστήματος της Κέρκυρας, οι οποίοι συγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα νοσοκομεία της Ηπείρου…

Πηγή: corfupress.com