Σε νοσοκομείο μετατρέπεται o χώρος που θα φιλοξενούσε τον τελικό της Eurovision

photo Reuters

Αντί για τον τελικό της Eurovision θα μετατραπεί σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

λόγος για την συναυλιακή αίθουσα Ahoy στο Ρότερνταμ που αν και ήταν έτοιμη να βάλει τα καλά της για να γίνει ο τελικός της Eurovision, τελικά διαμορφώνεται σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης για να δεχθεί ασθενείς του κορονοϊού σε μία προσπάθεια της χώρας να τιθασεύσει την πανδημία.

Σήμερα ξεκίνησαν οι σχετικές εργασίες για να τοποθετηθούν οι πρώτες 88 από τις συνολικά 680 κλίνες, που θα μετατρέψουν τον πολυχώρο του Ahoy από στέγη για συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, σε νοσοκομείο εκστρατείας.

Κι αντί για τους ενθουσιώδεις θεατές της Eurovision το Ahoy θα ανοίξει από τα μέσα Απριλίου τις πόρτες του σε ασθενείς με κορονοϊό, ή άλλες νόσους που δεν χωρούν να νοσηλευθούν στις άλλες μονάδες της χώρας.

Αυτή η κίνηση θα δώσει μια ανάσα στο νοσηλευτικό σύστημα της χώρας καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί, φθάνοντας χθες σχεδόν τα 11.000 με 771 θανάτους .

Μάλιστα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα που η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να διοχετεύσει ασθενείς, ακόμη και από ΜΕΘ, σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ