Γιώργος Μάργαρης – Πρόεδρος ΑΓΕΖ: «Προέχει η υγεία των αθλητών και των προπονητών

Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της ΑΓΕΖ Γιώργος Μάργαρης αναφερόμενος στους αθλητές και στους προπονητές των τμημάτων μπάσκετ του συλλόγου. Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγάλο λόγω της καραντίνας από τον κορωνοϊό, ο κ. Μάργαρης σημείωσε ότι προέχει η υγεία των αθλητών.
«Το πρόβλημα για την ΑΓΕΖ είναι μεγαλο όσο και για τα άλλα σωματεία. Και ειδικά όταν δεν υπάρχουν αποζημιώσεις που βαρύνουν τα σωματεία. Θεωρώ όμως ότι σε αυτη τη φάση η υγεία των αθλητών και των προπονητών είναι πιο σημαντική».
Επίσης τόνισε και τι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι οι αθλητές στο σπίτι τους ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.
«Εφόσον είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε στο σπίτι και να ακολουθούμε τις οδηγίες έχουμε αρκετό χρόνο να κάνουμε δημιουργικά πράγματα. Είναι φυσικά και η άσκηση στο σπίτι και μας βοηθάει να μένουμε σε καλή φυσική κατάσταση, ούτως ώστε όταν επανέλθει η αγωνιστική δραστηριότητα να μην χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό μας σε φυσική κατάσταση. Μπορούν να γίνουν πολλά στο σπίτι. Μπορούν όλοι και να βοηθάνε και τις δουλειές της μητέρας τους. Και αυτό είναι άσκηση όπως και το σφουγγάρισμα και το σκούπισμα».
Αναφορικά με την ανδρική ομάδα μπάσκετ της ΑΓΕΖ που είχε πολλά προβλήματα τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μάργαρης ανέλυσε την κατάσταση και τις δυσκολίες που υπήρξαν εξαρχής.
«Είχε πολλές ατυχίες η ανδτρική ομάδα όπως τον τραυματισμό του Βασίλη Λυμπέρη, ενώ ε είχε τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Μπονίκου. Είχε γενικότερα αρκετά προβλήματα τραυματισμών και σε άλλους παίκτςς που ήταν ο βασικός κορμός. Ο Κώστας Ακτύπης δεν επανήλθε φέτος για επαγγελματικούς λόγους και για αυτό είναι δύσκολο να διατηρηθούμε σε μια καλή βαθμολογική θέση. Το πρωτάθλημα επειδή έπεσαν αρκετές ομάδες της ΕΣΚΑΗ είνα πιο ανταγωνιστικό. Το καλό είναι ότι οι πιο νεαροί παίκτες είχαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και τους βοήθησε να βελτιωθούν στις δύσκολες συνθήκες της κατηγορίας».
Να πούμε ότι όλα δείχνουν ότι τα φετινά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΗ θα ματαιωθούν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας με τον κορωνοϊό.Τελευταία άρθρα