Μ. Βαζαίος – Προπονητές ΖΑΟΑ – «Οι αθλητές να κάνουν γυμναστική στο σπίτι» (βίντεο)

Για κάθε αθλητή η περίοδος της καραντίνας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή γιατί χάνει τη φόρμα του και αυτά που έχει μάθει από τους προπονητές του. Όμως υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστούν όλα αυτά, όπως λέει στην «Ημέρα» ο προπονητής του Ζακυνθινού Ομίλου Αντισφαίρισης Μάνος Βαζαίος.
«Αυτό το οποίο εγώ κάνω, είναι να έχω μια επικοινωνία προσωπικά με τα παιδιά και να τα ρωτάω πως είναι και τι κάνουν. Τους λέω να κάνουν ασκήσεις και να γυμνάζονται με διάφορους τρόπους».
Ο κ. Βαζαίος έδωσε συμβουλές για τα παιδιά, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρηθεί στο έπακρον τι ζητάει από την πλευρά της η κυβέρνηση.
«Πρέπει να τηρήσουμε εννοείται όλα αυτά που λέει η κυβέρνηση και είναι πολύ σημαντικό. Επειδή είναι δύσκολο κάποιος να αλλάξει τους ρυθμούς που είχε, καλό θα ήταν στο αθλητικό κομμάτι να γινόταν μια άσκηση. Αν μπορούνε να κάνουν περπάτημα κοντά στο σπίτι τους. Επίσης μπορούν να κάνουν κοιλιακούς, διατάσεις κ.α.. Αν έχουν τοίχο μπορούν να παίξουν με την ρακέτα στον τοίχο και να κάνουν πολλές ασκήσεις. Να κάνουνε σχοινάκι. Διάφορες τέτοιες ασκήσεις ώστε να τους βοηθήσει να είναι σε μια καλή κατάσταση. Δεν θα τους βοηθήσει να μην ξεχάσουν να παίζουν τένις μόνο αλλά και ψυχολογικά. Με την άσκηση αποβάλλεται το άγχος και είναι πολύ σημαντικό. Κάθε μέρα και εγώ περπατάω τουλάχιστον μια ώρα. Τώρα επειδή τα μέτρα με περιορίζουν. Ετοίμασα το χαρτί και θα πάω στο λιμανάκι στο Γάϊδαρο και θα κάνω εκεί τη γυμναστική μου».
Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε βέβαια και στις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού για τους αθλητές, οι οποίοι χάνουν τη φόρμα τους, ενώ οι οικονομικές επιπτώσεις για όλους είναι μεγάλες.
«Εκτός του ότι χάνουν οι αθλητές τη φόρμα τους και συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, σίγουρα υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις γιατί δεν υπάρχουν πόροι. Θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση. Το βασικό είναι η υγεία μας και θα βρούμε τον τρόπο και με λιγότερα χρήματα να περάσουμε» μας δηλώνει ο Μάνος Βαζαίος που ζητάει από όλους να έχουν καλή θέληση και να παλέψουν για να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες.

Δείτε σε βίντεο τις συμβουλές που δίνει σε αθλητές αλλά και απλούς πολίτε