Πάλι μας έβαλε τα γυαλιά ο Δήμος Τρικκαίων… | Τηλεφροντίδα για ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες

Ακόμα και μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, κάποιοι κατάφεραν να κάνουν ένα βήμα μπροστά και με απλές πρακτικές να δείξουν ότι υπάρχει λύση… και μάλιστα, είναι εύκολη.

Ο Δήμος Τρικκαίων πάλι μας έβαλε τα γυαλιά…

Δυστυχώς, για κάποιους φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνουν μία έρευνα διάρκειας 5 λεπτών στο διαδίκτυο και να ενημερωθούν για το πώς προσπαθεί η αυτοδιοίκηση σε άλλες περιοχές να σταθεί δίπλα στις ευπαθείς ομάδες εν μέσω πανδημίας!

Ο Δήμος Τρικκαίων, λοιπόν, αποφάσισε να δημιουργήσει δύο απλές αλλά σωτήριες υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους δημότες για να τους βοηθήσει, ώστε να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ως γνωστόν, οι ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αναγκάζονται να βγουν από τα σπίτια τους είτε για τις απαραίτητες εξετάσεις είτε για να ψωνίσουν κάποια βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους. Έτσι, ο Δήμος έκανε πράξη την τηλεφροντίδα για να τους προστατέψει! Πλέον, προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου οι καθημερινές τους μετρήσεις για τις τιμές ζαχάρου να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Ακόμα, παραχωρείται δωρεάν σετ αισθητήρων «έξυπνης οικίας» σε μοναχικούς ηλικιωμένους και άτομα ευπαθών ομάδων για τηλεπαρακολούθησή τους μέσω διαδικτύου από το αρμόδιο κέντρο τηλεφροντίδας. Παράλληλα, ο Δήμος δέχεται κλήσεις από όσους έχουν ανάγκη για τρόφιμα, φάρμακα ή και επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο και αφού τις αξιολογήσει, αναλαμβάνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τα κατάφεραν και πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν! Μήπως ήρθε η ώρα, αυτές οι απλές πρακτικές να εφαρμοστούν και από το δικό μας Δήμο;;;

ADVERTISING


Τελευταία άρθρα