Δ. Παναγιωτόπουλος – Πρ. Απολλοφάνους Φιλόξενος – «Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό (βίντεο)

Μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα βιώνει η χώρα μας αλλά και το νησί μας. Ο προπονητής του συλλόγου πολεμικών τεχνών του Απολλοφάνους Φιλόξενος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος εξήγησε τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητα για εκείνον και τους αθλητές του και σχολίασε ότι όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για τον καθένα ώστε να τα αντιμετωπίσει.
«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Αντιμετωπίζουμε κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μας. Αυτό που προέχει είναι η υγεία. Αν αφαιρέσουμε το κομμάτι υγεία, η καθημερινότητα είναι βαρετή γιατί αναγκαζόμαστε να κινούμαστε σε τέσσερις τοίχους. Κάνω προπονήσεις κάθε μέρα γιατί για εμάς τους ανθρώπους των πολεμικών τεχνών γυμνάζουμε το μυαλό μας. Επειδή η σχολή είναι κάτω από το σπίτι καταφέρνω και προπονούμαι. Για τους αθλητές δεν είναι καλό γιατί επηρεάζονται. Εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που θα κρατήσει».
Παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι αρκετοί αθλητές προπονούνται σπίτι τους, προσπαθώντας να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση και να είναι έτομοι όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αθλητικές υποχρεώσεις τους.
«Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε το αύριο. Θα χρειαστεί ένα διάστημα να επανέλθουν οι αθλητές στη φυσική τους κατάσταση. Είχαμε πολλά πρωταθλήματα που ακυρώθηκαν και μετατέθηκαν.Εμείς όταν ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Οι πιο πολλοί προπονούνται από το σπίτι και προσπαθούν να είναι σε φυσική κατάσταση. Τα πιο πολλά παιδιά έχουν κήπους και αυλές και προσπαθούν να προπονηθούν.
Δεν λείπει και το οικονομικό κόστος για τον Απολλοφάνους Φιλόξενος, καθώ είναι πολύ μεγάλο και οι δυσκολίες είναι μεγάλες για να ανταπεξέλθει σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους.
«Το κόστος για μας είναι πολύ μεγάλο, γιατί τα έξοδα δυστυχώς τρέχουν. Έσοδα δεν υπάρχουν από πουθενά και είμαστε σε κατάσταση υπομονής. Φαντάζομαι θα λυθεί αυτό το θέμα και όταν λυθεί θα δούμε πως θα χειριστούμε αυτήν την κατάσταση» μας δηλώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος περιμένει αυτήν την κατάσταση να περάσει άμεσα και να επανέλθει η κανονικότητα για όλο τον κόσμο.

Δείτε και στο βίντεο τις συμβουλές και το μήνυμα που στέλνει ο έμπειρος προπονητής:Τελευταία άρθρα