Γ. Φιλιπποπολίτης – Πρόεδρος ΕΠΣ Ζακύνθου: «Δεν θα υπάρξει άλλη αγωνιστική δράση»

Βαρύτατα έχουν πληγεί από την καραντίνα σε όλους τους τομείς λόγω του κορωνοϊού οι αθλητικές διοργανώσεις στο νησί μας, αφού είναι πια δεδομένο ότι η Α’ και η Β’ Κατηγορία αλλά και το Κύπελλο της ΕΠΣ Ζακύνθου δεν θα ολοκληρωθούν τη φετινή χρονιά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για το νησί μας, μέσα σε όλα τα άλλα που έρχονται και αφορούν και τον τουρισμό που κινδυνεύει λόγω της κατάστασης που επικρατεί.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νησιού μας Γιάννης Φιλιπποπολίτης τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας, με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο να περνάει αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα.
«Δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε από την καραντίνα. Έχουμε πολύ μεγαλύτερο γενικότερο πρόβλημα σαν πλανήτης να αντιμετωπίσουμε. Είναι πανδημία και επηρεάζει τα πάντα. Οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αγωνιστική δράση στο νησί μας. Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις όλου του κόσμου. Τα θέματα της ΕΠΣ Ζακύνθου ήταν πολύ σοβαρά αλλά τώρα είναι πολύ μικρά μπροστά στα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Τώρα λέμε να έχουμε την υγειά μας. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα λόγω αυτής της κατάστασης».
Ο κ. Φιλιπποπολίτης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο, ευχόμενος να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση και να επιστρέψει το νησί μας και όλη η χώρα στην κανονικότητα.
«Το μόνο που εύχομαι είναι να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Να ξαναβρούμε το γέλιο, τη χαρά μας, τις δουλειές μας και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ασχοληθούμε τώρα με τις ζωές και τις οικογένειες μας. Πρέπει να είμαστε σε μια απομόνωση για να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία».
Για τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν αρκετές αναποδιές από το ξεκίνημα της προσπάθειας της, αφού πρώτα ήταν το θέμα των παράτυπων δελτίων που τελικά λύθηκε με μεγάλο κόπο και αγώνα, ενώ μετά ήρθε ο κορωνοϊός που αποτελειώνει μια ποδοσφαιρική χρονιά που είχε ξεκινήσει με προσδοκίες αλλά τελικώς ολοκληρώνεται άδοξα και χωρίς πρωταθλητή όπως όλα δείχνουν.
Να πούμε ότι για να μην ματαιωθούν τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο θα έπρεπε η καραντίνα να λήξει σε μερικές ημέρες, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα μακρύ χρονικό διάστημα που θα συνεχιστεί και θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία του νησιού μας αλλά και επιπροσθέτως στο ποδόσφαιρο.
Φυσικά σε δεύτερη μοίρα περνάει και το ποια ομάδα θα παίξει στη Γ’ Εθνική από το Τοπικό, αφού μετά από πολλά χρόνια και ο νομός μας αλλά και πιθανότητα και άλλα μέρη της Ελλάδας να μην καταφέρουν να βγάλουν ομάδες στις Εθνικές Κατηγορίες.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει μια γενικότερη αναδιάρθρωση λόγω όλων αυτών των δεδομένων που να επηρεάζει και το νησί της Ζακύνθου. Ότι και να γίνει, η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο και στον τόπο μας ίσως αλλάξει ριζικά μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό που διαφοροποιεί τα πάντα γύρω μας και δημιουργεί νέες εξελίξεις.