Δείτε τις συμβουλές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου | Πως αντιμετωπίζονται τα περιστατικά λόγω κορωνοϊού

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου βάσει των πιο πρόσφατων οδηγιών της Ελληνικής Οδοντιατρικής Οµοσπονδίας, και του Εθνικού Οργανισµού Δηµόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ενηµερώνει τους ασθενείς για τον τρόπο αντιµετώπισης των οδοντιατρικών τους αναγκών τις δύσκολες αυτές µέρες που η πιθανότητα για διασπορά λοιµώξεων είναι αυξηµένη.

Οι οδοντίατροι µέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου είναι πλήρως καταρτισµένοι όσον αφορά την αντιµετώπιση ασθενών µε λοιµώδη νοσήµατα όπως η λοίµωξη από τον κοροναϊό Covid-19. Απαιτείται όµως και από τον καθένα η λήψη µέτρων προστασίας του εαυτού τους, του οδοντιάτρου που τους παρακολουθεί και του προσωπικού του ιατρείου.

Πιο συγκεκριµένα:

• Όταν αισθανθείτε πόνο επικοινωνήστε µε τον οδοντίατρό σας, ώστε να σας συµβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει το επείγον ή όχι του προβλήµατός σας.

• Όταν εµφανισθεί οίδηµα (πρήξιµο) στην περιοχή του στόµατος, του προσώπου και του τράχηλου, επικοινωνήστε µε τον οδοντίατρό σας.

• Για κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη επικοινωνήστε µε τον οδοντίατρό σας.

• Όλες οι µη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραµµατιστούν εκ νέου.

• Πληθυσµός σε καραντίνα: Επικοινωνήστε µε τον ΕΟΔΥ και µε τον οδοντίατρό σας για λήψη τηλεφωνικών οδηγιών. Ε.Ο.Δ.Υ.: 1135 (24ωρη λειτουργία)

ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Η Στοµατική Υγεία και η καλή Στοµατική Υγιεινή συµβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήµατος

Δείτε τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθείτε και στη αφίσα που ακολουθεί

Φωτογραφία εξωφύλλου: protothema.gr