Έφυγε από τη ζωή ο Ζακυνθινός ηθοποιός Γιώργος Βούτος

Εχασε τελικά την μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο ο αγαπημένος Ζακυνθινός ηθοποιός Γιώργος Βούτος.

Ο Γιώργος, ήταν ενα πολύ μεγάλο ταλέντο στην τέχνη της υποκριτικής, κάνοντας μια μεγάλη καριέρα, παίζοντας θέατρο και κινηματογράφο δίπλα σε πολύ μεγάλους ηθοποιούς.


Με τον Κώστα Βουτσά


Ο Γιώργος Βούτος κάτω δεξιά με τις φαβορίτες απευθύνεται στην μεγάλη Τζένη Ρουσσέα.

Ομως αγάπησε και επέλεξε το νησί του, στο οποίο έδωσε πολλά.
Ηταν χαρισματικός άνθρωπος και πολύ μεγάλο ταλέντο.
Μέλος του Θεάτρου τση Ζάκυθος, επαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με τον φίλο και συνεργάτη του Κώστα Καποδίστρια στον Αυριακό.

Συμμετείχε και σε πολλές παραστάσεις στο Θέατρο Σαρακινάδου με την εκεί ομάδα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Λυκουρέση – Βούτου

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης μας Τώνης Λυκουρέσης, το αποκαλούσε «ο αγαπημένος μου ηθοποιός»!

Πέρα από το επετειακό πολυθέαμα των σεισμών το 2003, ήταν η σημαντική παράσταση του ΠΛΑΤΥΦΟΡΟΥ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Η ΕΥΚΑΡΠΟΣ», 2006, όπου ήταν πρωταγωνιστής, η συνεργασία στην παράσταση «ΑΧ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ», Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου 2010, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής μαζί με τον Γιώργο Γκίκα.
Αυτό τον καιρό ετοίμαζαν τη συνεργασία τους στην προσεχή παραγωγή «ΞΕΝΟ ΑΙΜΑ»….

Δεν θα μπορούσε να λήψει από το καστ της πολυβραβευμένης ταινίας «Σκλάβοι στα δεσμά τους» όπου διαδραμάτισε το ρόλο του τοκογλύφου και ήταν υποψήφιος για κρατικό βραβείο Β ανδρικού ρόλου.

Είναι πολύ μεγάλη απώλεια για το θεατρικό και καλλιτεχνικό στερέωμα του νησιού!

Η Ζάκυνθος από σήμερα είναι φτωχότερη…

Καλό ταξίδι Γιώργο!

Σ.Κ.

ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ – ΤΡΕΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

“Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ” ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΜΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ RADAR
Από τον θεατρολόγο και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα

Ο Γιώργος Βούτος είναι μέγιστος ηθοποιός.
Έπαιξε χωρίς να μιλάει με μία επάρκεια που μόνο οι μεγάλοι ηθοποιοί του Actor’s Studio έχουν. Ερμηνεύει έναν βουβό δευτερεύοντα ρόλο με στανισλαβσκικό τρόπο. Ο υπηρέτης που όλα τα βλέπει, συναινεί και συνεργεί εκών-άκων και στο τέλος επιταχύνει την καταστροφή δίνοντας λύση στην ιδιότυπη ομηρία του. Βρήκα ποιον ρόλο αντέγραψε ο Βάσλαβ Χάβελ αντέγραψε στο «Υπόμνημά» του. Ο βουβός γραφειοκράτης που επαναστατεί στο τέλος και φωνάζει «Κάτω η ξύλινη γλώσσα, ζήτω η ζωντανή ανθρώπινη λαλιά» είναι αντίγραφο του υπηρέτη στην «Παρεξήγηση» του Καμύ κι οι δυο τους αντίγραφο του Πυλάδη από την «Ορέστεια» του Αισχύλου.
Αυτό το «ΌΧΙ» που ξεστομίζει ο Γιώργος Βούτος στην παράσταση του θεάτρου Radar θυμίζει την παθητική αντίσταση του Γκάντι στη βρεττανική κατοχή της πατρίδας του, της Ινδίας. Οι άνθρωποι που μαθαίνουν να υπακούουν και να υποκρίνονται ότι υποτάσσονται είναι αυτοί οι τελικοί νικητές, ενός άνισου εξαρχής αγώνα. Μόνο που η αλαζονεία της εξουσίας και το κράτος του δυνατού, έχοντας σα σύμμαχο της Βία, δε διαρκεί ποτέ πέρα από τη Θεία Δικαιοσύνη. Η Νέμεσις είναι αυτή που κρίνει το αποτέλεσμα. Και κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.