Σύντομη ανταπάντηση στον Βουλευτή Ζακύνθου | Γράφει ο Ηλίας Μακρής

Ο Ηλίας Μακρής είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου
Συγχαρητήρια κ βουλευτά, για την ψήφο σας προχτές στη βουλή, με την οποία καταργήσατε την ψηφισμένη, μόνιμη 13η σύνταξη… όπως ακριβώς είχατε…. «υποσχεθεί» στους συνταξιούχους, όταν το κόμμα σας ψήφιζε τον νόμο 4611/2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο, που την καθιέρωνε…!!! Μας λέτε για τις συντάξεις εσείς, που μέχρι το 2015 τις είχατε μειώσει 40% κατά μέσον όρο, εσείς που ήσασταν υπέρμαχοι της πολιτικής του μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, που αν εφαρμοζόταν θα καταργούσε όλες σχεδόν τις επικουρικές συντάξεις. Με το νομοσχέδιο που ψηφίσατε, 9 στους 10 συνταξιούχους χάνουν εισόδημα…!!! Άλλωστε, στον προϋπολογισμό, τα χρήματα που έχετε προβλέψει για τις συντάξεις του 2020 είναι λιγότερα κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Άρα δεν μπορείτε να μιλάτε για γενικευμένες αυξήσεις, τη στιγμή που μειώνετε τη συνολική δαπάνη.
Πάντα συνεπής σαν.. ακραιφνής ΝΔκράτης, όπως με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως με το προσφυγικό (ακόμα σας «επευφημούν» οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου), όπως με την αναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως με την αύξηση του κατώτατου μισθού και, επειδή στο τελευταίο κάνετε ιδιαίτερη αναφορά στην απάντησή σας, σας παραπέμπω στην παράγραφο «Εργασία» προηγούμενου άρθρου μου :

Σύγκριση των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Οικονομία


Όλοι θυμούνται τις επιλογές των «αρίστων» στον κρατικό μηχανισμό, τις μπουλντόζες στο Ελληνικό (πήγαν λίγο ανατολικότερα, στη Χίο και τη Λέσβο, λεπτομέρειες τώρα…).
Κατά τα άλλα, εξακολουθείτε να αναπαράγετε την εύπεπτη καραμέλα σας ότι «εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ κάναμε το ψέμα επιστήμη» !!!
Ισχυρίζεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το «ΟΧΙ» «ΝΑΙ»: Αν εσείς επιχειρήσατε να ταυτίσετε το «ΟΧΙ» με έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Με το δημοψήφισμα διεκδίκησε μια καλύτερη συμφωνία – στην κορύφωση της σύγκρουσης- και τη συμφωνία που έφερε την έθεσε και πάλι στην κρίση του λαού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Αντίθετα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν τη χώρα, κατά την περίοδο 2010-2015, υφάρπαζαν την ψήφο των πολιτών με αντιμνημονιακή ρητορική και μετεκλογικά ψήφιζαν τα μνημόνια χωρίς καν να τα… διαβάζουν! Εκείνο το κρίσιμο διάστημα αλλά και μέχρι τον 7/2019, δυστυχώς, ήσασταν η τρόικα εσωτερικού με το: » Γερά Γερούν» και το «ΒάσταΣόιμπλε».
Για το λιμάνι: κ. Ακτύπη, υποστηρίζετε ότι κατόπιν ενεργειών σας βγήκαν 2,9 εκατομμύρια για το λιμάνι. Η αλήθεια είναι η εξής: Τα 10 εκατομμύρια ήταν η αρχική πρόβλεψη, πριν τις εκλογές, αποκλειστικά για το λιμάνι Ζακύνθου που αντιστοιχούσαν σε κάποιον κωδικό. Από αυτή την πίστωση στην πρώτη φάση δεσμεύτηκαν οι 814.000€ για να γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση μελέτης για το λιμάνι. Η μελέτη προέβλεπε το ποσό, το οποίο, για την ακρίβεια, είναι 2,920 εκατομμύρια και το οποίο δεσμεύεται με τη σειρά του (από την ίδια πίστωση των 10 εκατομμυρίων), προκειμένου να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το έργο. Όλα αυτά που σας αναφέρω έγιναν επί υπουργίας Σπρίτζη, Κοντονή και Κουβέλη !!! Σε εσάς απομένουν η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου. Για του λόγου το αληθές, ρωτήστε το μελετητικό γραφείο που συνέταξε τη μελέτη των 2,920 εκατομμυρίων, να σας πουν πότε έγινε ο διαγωνισμός και πότε του ανατέθηκε η μελέτη.
Για την Εθνική οδό Πατρών Πύργου: Ο Καλογρίτσας κηρύχτηκε έκπτωτος από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα επί ΣΥΡΙΖΑ! Εσείς όμως κατηγορείτε δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε απ’ ευθείας αναθέσεις, αποκρύπτοντας ότι υπήρχε διεθνής διαγωνισμός και εγκεκριμένος φάκελος από την ΕΕ που χρηματοδοτούσε το έργο! Είναι γνωστό ότι προτίθεστε να το δώσετε με ανάθεση στον όμιλο της Ολυμπίας οδού. Περιμένουμε απάντηση επί της ουσίας!
Νοσοκομείο: Ασφαλώς, κ. βουλευτά, ξεχάσατε τον ρόλο σας, όπως και τον ρόλο κάποιων στελεχών της ΝΔ στο κλείσιμο των χειρουργείων για έξι μήνες. Ωστόσο, δεν απαντήσατε τι ακριβώς συμβαίνει με την τελευταία προκήρυξη που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί εσείς δεν έχετε προχωρήσει στις διαδικασίες κρίσεων, ώστε οι επιτυχόντες να έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα σήμερα. Γιατί, αν τελικά πήγατε σε νέα προκήρυξη, αυτό συνεπάγεται ένα σεβαστό χρονικό διάστημα που θα μείνουμε χωρίς γιατρούς και χωρίς ΜΕΘ…!
Κατόπιν όλων των παραπάνω, προκύπτει το ερώτημα: Εμείς κάναμε το ψέμα επιστήμη, κ. βουλευτά;

photo: sofokleousin.gr