Νοσοκομείο | Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος με λοίμωξη του νέου κορονοϊού

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα (στο βαθμό που η υποδομή επιτρέπει) πραγματοποιώντας την προβλεπόμενη προετοιμασία των χώρων του Νοσοκομείου για την υποδοχή, τον έλεγχο και την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση πιθανών ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Στο Νοσοκομείο ακολουθούνται προληπτικά μέτρα. Παρακαλούμε τους ασθενείς και τους επισκέπτες, να συνεργάζονται με το προσωπικό και να ακολουθούν τις οδηγίες του, κατά την διάρκεια παραμονής τους στο ίδρυμα.

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αποφυγή άσκοπων προσελεύσεων στο Νοσοκομείο και να ενημερώσουμε ότι το επισκεπτήριο θα περιοριστεί κατά ένα άτομο ανά ασθενή.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και οι συνοδοί τους, παρακαλούνται να παραμένουν μόνο στο ισόγειο και να μην κινούνται στα άλλα τμήματα του Νοσοκομείου, προκειμένου να προφυλαχθούν οι υπόλοιποι ασθενείς και επισκέπτες του ιδρύματος.

Συστήνεται προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους:
•Να πλένουν τακτικά τα χέρια τους με νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο διάλυμα.
•Να διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενός (1) μέτρου από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.
•Να μην αγγίζουν τη μύτη, το στόμα και τα μάτια τους.
•Σε περίπτωση που βήχουν ή φτερνίζονται να καλύψουν το στόμα τους και τη μύτη τους με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι τους ή να τον λυγισμένο αγκώνα τους. Να πετάξουν αμέσως το μαντήλι σε κλειστό κάδο και να πλύνουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα.
•Εάν εμφανίσουν πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια. Να ενημερώσουν τον θεράποντα ιατρό τους εάν έχουν ταξιδέψει σε χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με άτομα από χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι σε χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.
•Σε περίπτωση που έχουν ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχουν ταξιδέψει χώρες που έχει εμφανιστεί ο Κορονοϊός, συστήνεται να παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι την ανάρρωσή τους, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.
•Να μην ξεχνούν ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.