Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος τονίζει: «Έχουμε καταγράψει όλα τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Να βοηθήσει όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές του νησιού μας προσπαθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία πριν λίγες ημέρες παρέδωσε τα τεχνικά δελτία για εγκαταστάσεις που αφορούν τον αθλητισμό. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες υπήρξε και σχετική συνάντηση της Περιφέρειας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και συμφωνήθηκε να συνταχθεί μνημόνιο μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας, το οποίο θα αφορά στη βελτίωση, αναβάθμιση και αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος μίλησε για αυτό το θέμα και το τι ακριβώς έχει γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας.
«Έγινε η συνάντηση της Περιφερειάρχη παρεά με τον εντεταλμένο σύμβουλο Νεολαίας και Άθλησης Γιάννη Αρμενιάκο και συμφωνήθηκε ότι θα γίνει μνημόνιο συνεργασίας για τον αθλητισμό. Εμείς κάναμε μια καταγραφή των προβλημάτων της Περιφέρειας και βάσει του μνημονίου θα προχωρήσουμε στα υπόλοιπα έργα. Είναι γνωστά τα προβλήματα στις αθλητικές υποδομές. Εμείς τα έχουμε καταγράψει και τα έχουν αναφέρει και τα σωματεία».

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε για το θέμα των ποδοσφαιρικών γηπέδων που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, ενώ μίλησε και για τις εξελίξεις όσον αφορά τις επιδιορθώσεις στο Δημοτικό Γήπεδο Αμπελόκηπων.
«Φυσικά το θέμα των ποδοσφαιρικών γηπέδων είναι θέμα του Δήμου. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε. Όσον αφορά το Δημοτικό Γήπεδο ΑμπελοκήπωνΗ εργολαβία προχωράει και περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η επισκευή του. Η Περιφέρεια είναι δίπλα στον αθλητισμό και το αμέσως επόμενο διάστημα που θα έχουμε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».


Όσον αφορά τα τεχνικά δελτία που παραδόθηκαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα αναφέρονται στο μνημόνιο συνεργασίας, έχουν να κάνουν με γήπεδα που είναι απαραίτητα για το νησί μας.
Το ένα έργο αφορά την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ11, με βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ, όπως και τρία γήπεδα τένις προϋπολογισμού 4.450.000 ευρώ.
Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή και αναβάθμιση ανοικτών γηπέδων ποδοσφαίρου προϋπολογισμού 2.685.000 ευρώ. Τα ανοικτά γήπεδα αφορούν τις κοινότητες ατασταρίου, Βανάτου, Ρομιρίου και Λαγκαδακίων – Φιολιτίου, τα οποία όπως αναφέρει το δελτίο τύπου θα κατασκευαστούν και θα αναβαθμιστούν, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται από την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία.
Στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι άμεσα να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες και να γίνουν βήματα μπροστά ώστε η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στο νησί μας να γίνει πραγματικότητα και να βοηθήσει τους συλλόγους στην προσπάθεια που κάνουν.