Ας είμαστε πιο προσεκτικοί | Κ. Πέττας: «Απαράδεκτη η εικόνα της πόλης μετά το Καρναβάλι»

Όλοι πλέον ετοιμαζόμαστε ώστε να γιορτάσουμε το μεγάλο πια καρναβάλι, με τα πολυπληθή γκρουπ να κατακλύζουν την πόλη μας και τα άρματα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις τον μετεωρολόγων, ελπίζουμε ότι θα περάσου καλά και ευχόμαστε……..να πέσουν για μια φορά έξω οι προβλέψεις τους.
Εν τούτοις οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στο εξής σημαντικό γεγονός:
Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Πίκολο (Piccolo) με σύμμαχο τον καιρό και όλοι πέρασαν όμορφα, τόσο όσοι συμμετείχαν σε κάποιο γκρούπ, όσο και όσοι αποφάσισαν απλώς να δουν το καρναβάλι. Όμως κάποτε πρέπει να δείξουμε ότι το νησί μας έχει πολιτισμό. Γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο το φαίνεσθαι. Ο πολιτισμός μας φαίνεται και στη συμπεριφορά μας και δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι είναι σωστό να εναποθέτουν όπου βρουν πρόχειρα τα σκουπίδια τους. Μια και μοναδική βόλτα στην πόλη μπορεί να πείσει τον καθένα για τον παραπάνω ισχυρισμό. Ποτήρια από καφέ παρατημένα παντού, κουτάκια από αναψυκτικά, σακούλες με κάθε είδους απορρίμματα.
Σίγουρα κάποιοι θα σπεύσουν να τα βάλουν με τις υπηρεσίες καθαριότητας, γιατί είναι εύκολο πάντα να φταίει κάποιος άλλος. Αλήθεια, όμως θα αποδώσει κανείς ευθύνες σε εκείνους που τα παράτησαν όπου βρήκαν, σε εκείνους που θεώρησαν σωστό να λερώσουν το νησί μας, επειδή προφανώς έχουν στο μυαλό τους ότι κάποιος άλλος θα τα καθαρίσει για αυτούς;
Να μην ξεχνάμε λοιπόν ότι πλησιάζει και το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας και ίσως να πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί κατά το Καρναβάλι, γιατί ωραία η βιτρίνα, με τα χρώματα και τα άρματα, όμως ας μην ξεχνάμε ότι όλοι θέλουν να χαρούν την Καθαρά Δευτέρα. Ας βοηθήσουμε δείχνοντας παράλληλα και την παιδεία μας. Ίσως είναι καιρός να καταλάβουμε πως μια τέτοια εικόνα δε μας τιμά. Είναι κρίμα το νησί του Εθνικού ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, του Ανδρέα Κάλβου, του Γρηγορίου Ξενόπουλου, του Ούγκο Φώσκολο και άλλων πολλών επιφανών ανθρώπων να έχει φτάσει σε αυτή την κατάντια.

Παρέμβαση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου πόλης
Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της πόλης, Κωνσταντίνος Πέττας, ο οποίος αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο εν έτη 2020 οι δρόμοι να αφήνονται σε αυτήν την άσχημη εικόνα μετά την Παρέλαση των Καρναβαλιών. Από τη στιγμή που οι Προϊστάμενοι των τμημάτων του Δήμου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο, θα έπρεπε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο καθαρισμό της πόλης. Επίσης οι καρναβαλιστές να είναι πιο προσεκτικοί με τα προσωπικά τους σκουπίδια και να γνωρίζουν ότι το δικό τους σκουπίδι θα το μαζέψει ένας συμπολίτης τους. Αναρωτιόμαστε σε τι κατάσταση είναι η σκούπα του Δήμου και για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιείται. Ελπίζουμε το επόμενο τριήμερο, η Πόλη μας να μην έχει την ίδια εικόνα και στα επόμενα καρναβάλια να κάνουμε παρέλαση σε έναν μόνιμο πεζόδρομο χωρίς σπασμένες πλάκες και παγίδες θανάτου για τα παιδιά μας».Τελευταία άρθρα