Με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Παντοκράτορα

•Ευχαριστήρια επιστολή
Ο νεοσύστατος σύλλογος «Σύλλογος Εθελοντών Παντοκράτορα Ζακύνθου» με επιστολή του ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην πρώτη εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Ιδιαίτερα, ευχαριστεί, την προσκεκλημένη ομιλήτρια, κα Γιοβάνα Λόξα, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Ζακύνθου, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Απαρτιώνοντας τον καλό και τον κακό εαυτό μας», μιλώντας με αμεσότητα εξήγησε έννοιες της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, εστιάζοντας στη θεωρία της γνωστής ψυχαναλύτριας παιδιών Μέλανι Κλάιν. Η κα Γιοβάννα Λόξα αναφερόμενη στις προκλήσεις και στα εμπόδια της πορείας της ψυχικής ανάπτυξης, παραλλήλισε αναπτυξιακές θέσεις που λαμβάνουν χώρα στον ανθρώπινο ψυχισμό με φάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ανθρώπινες ομάδες και γεωγραφικούς τόπους, με παράδειγμα την εξέλιξη στο Λαγανά και στη Ζάκυνθο. Αναφερόμενη στις πηγές που την ενέπνευσαν για τη συγκεκριμένη θεματική υπογράμμισε το βιβλίο του Ζακυνθινού ψυχαναλυτή Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη «Ψυχαναλυτικοί Στοχασμοί για τον Σολωμό».

Επίσης, ο σύλλογος ευχαριστεί, την πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που διέσχισε τα στενά της Μάγχης, κα Σοφία Ψιλόλιγνου, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.
Ακόμη, ευχαριστεί τον χορηγό της εκδήλωσης «Zante Park Hospitality Group» για την όμορφη φιλοξενία, καθώς και τους αιρετούς, συγχωριανούς και φίλους που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του. Η συμβολή και η άμεση ανταπόκριση τους, όπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου τους συγκινεί και τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτησαν, ο Βουλευτής Διονύσιος Ακτύπης, ο Αντιδήμαρχος Λαγανά, Χαράλαμπος Βαρβαρίγος , ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, Δημήτριος Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖ, Χρήστος Πάστρας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παντοκράτορα Ιωάννης Καραμαλίκης. Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί τον κ. Διονύσιο Φουρνογεράκη για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.Τελευταία άρθρα