Ο νέος Διοικητής της Π.Υ. Χρ. Καλογερόπουλος στην «ΗΜΕΡΑ» | «Θέλω να συνεργαστώ με τις αρχές για να μπει μια τάξη»

Με τεράστια πείρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Πύραρχος Χρήστος Καλογερόπουλος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως νέος διοικητής του σώματος στο νησί μας στη θέση του Ιωάννη Πανόπουλου που πήγε στην Κέρκυρα ως Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων. Ο κ. Καλογερόπουλος ξεκίνησε από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ενώ βρέθηκε και στην Π.Υ. Πολύγυρου, όπως και στο Ανακριτικό Αθηνών, αλλά και στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Μάλιστα εκεί ήταν διευθυντής την τελευταία τριετία ενώ ήταν και επικεφαλής των ερευνών για την πύρινη τραγωδία στο Μάτι. Πριν έρθει στο νησί μας ήταν Διοικητής στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.
Ο κ. Καλογερόπουλος μιλώντας στην «Ημέρα» ανέφερε ότι έχει βρεθεί και πάλι στο νησί μας κατά το παρελθόν και τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές ώστε να μπει μια τάξη όπου χρειάζεται. «Θεωρώ ότι ήρθα στο ομορφότερο νησί του κόσμου. Είναι μια περιοχή που την αγαπώ και είμαι πολλά χρόνια στο νησί με άλλα καθήκοντα. Έχω την τιμή να το υπηρετώ ως διοικητής του νομού. Θέλω να συνεργαστώ με τις αρχές για να μπει μια τάξη όσον αφορά κάποιες διαδικασίες οι οποίες είναι αυθαίρετες. Δεν γνωρίζει ο κόσμος τι πρέπει να κάνει και που πρέπει να πάει. Βέβαια οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες και θα ακολουθηθούν σε κάθε περίπτωση και όταν μιλάμε για πρόθεση και όταν μιλάμε για αμέλεια».
Ο κ. Καλογερόπουλος που ήδη συναντήθηκε με τους προϊσταμένους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στο νησί μας. «Ήδη έχω κάνει ραντεβού με πολλές υπηρεσίες. Έχω λάβει μεγάλο όγκο πληροφοριών, έχω κάνει ραντεβού με τοπικούς άρχοντες και λίγοι απομένουν για να μιλήσω ακόμα και θεωρώ ότι θα πάμε καλά γιατί γνωρίζω το νησί και πολλούς ανθρώπους και θα συνεργαστώ μαζί τους. Γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει».
Ο νέος διοικητής θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα που οφείλουν να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας.
«Θέλω να συνεργαστούν οι αρχές με την υπηρεσία, καθώς και να ενημερωθεί ο κόσμος. Ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί τι πρέπει να κάνει και ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά του και τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Όταν λέμε το καλοκαίρι ότι τον χειμώνα επιτρέπεται η ελεγχόμενη καύση δεν λέμε ότι καίγονται τα πάντα… Μόλις προχθές ένας άνθρωπος έκοβε δασική έκταση και την έκαιγε. Είδα καπνούς σε δασική έκταση μέσα σε πεύκα, σε περιπολία που έκανα και έκοβε δασική έκταση και την έκαιγε! Ένας κύριος σήμερα έκαιγε οικοδομικά υλικά… Δηλαδή καίνε τα πάντα! Δεν ξέρει ο κόσμος τι πρέπει να κάψει».
Με πολύ όρεξη για σκληρή δουλειά ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Χρήστος Καλογερόπουλος, υποσχέθηκε να βοηθήσει, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που εντοπίζονται στο νησί και η υπηρεσία να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις.Τελευταία άρθρα