Ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης ζητά η Ένωση Γονέων | Διαμαρτυρία για την προσφορά αλκοόλ στους μαθητές

Η Ένωση Γονέων των μαθητών Ζακύνθου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στις χοροεσπερίδες που διοργανώνουν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κέντρα διασκέδασης που προσφέρουν αλκοόλ στους ανήλικους μαθητές.
Μάλιστα, η Ένωση κοινοποιεί το αίτημά της για τη διενέργεια ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ., τις υπηρεσίες του Δήμου, του υγειονομικού και κάθε υπεύθυνου φορέα, στην Εισαγγελία Ζακύνθου, τον Βουλευτή Δ. Ακτύπη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Θ. Τσάτσαρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Στασινόπουλο, τον Δήμαρχο Ν. Αρετάκη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Κ. Γκούσκο, τους Συλλόγους Γονέων και τα σχολεία του νησιού.
Μεταξύ άλλων τα μέλη της Ένωσης επισημαίνουν: «Ο νόμος 3730/2008 και ο νόμος 3868/2010 προστατεύουν του ανήλικους από τη χρήση αλκοόλ. Ως γονείς ζητάμε να πραγματοποιούνται έλεγχοι για την τήρηση των παραπάνω νόμων από την ΕΛΑΣ, τις υπηρεσίες του Δήμου, το Υγειονομικού και κάθε υπεύθυνο φορέα. Πέρα από τις κατασταλτικές αρχές, εμείς ως κοινωνία έχουμε την απόλυτη ευθύνη να διαφυλάξουμε τη ζωή και την υγεία, ψυχική και σωματική, των παιδιών μας. Το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους, είναι πολύπλευρο και βαθιά κοινωνικό. Είναι ζήτημα για το οποίο ευθύνες έχουν η οικογένεια, η εκπαιδευτική κοινότητα, η πολιτεία και γενικά εμείς ως κοινωνία. Οι έφηβοι είναι λιγότερο εφοδιασμένοι να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες του αλκοόλ, σωματικά και συναισθηματικά. Η ίδια ποσότητα αλκοόλ θα επηρεάσει περισσότερο το σώμα ενός εφήβου από ότι ενός ενήλικα και θα προκαλέσει περισσότερες και σοβαρότερες παρενέργειες . Δεν είναι λίγες οι φορές, δυστυχώς, που έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά εφήβων που έχουν χάσει ακόμη και τη ζωή τους από οξεία μέθη. Και βέβαια ο έφηβος δεν έχει την συναισθηματική και ψυχική επάρκεια να διαχειριστεί την κατανάλωση αλκοόλ. Η κατανάλωση αλκοόλ δεν μπορεί επ’ ουδενί να ανάγεται σε αστυνομικό πρόβλημα ούτε και να αντιμετωπίζεται μόνο με κατασταλτικά μέτρα. Η Αστυνομία πρέπει να παρεμβαίνει εφόσον δεν τηρείται η νομοθεσία που προβλέπει την προστασία των ανηλίκων από την προμήθεια και κατανάλωση αλκοόλ και καπνού».

photo:psyxology.grΤελευταία άρθρα