Η νεολαία έχει… ξεφύγει!

Νέα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού σε σχολείο της Μεταμόρφωσης είδε το φως της δημοσιότητας. Θύμα ένας 13χρονος μαθητής της Β΄ Γυμνασίου. «Με κλωτσούσαν στην κοιλιά και δεν μπορούσα να αναπνεύσω» ανέφερε ο ανήλικος σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η μητέρα του.
Η μητέρα του θύματος μίλησε για τον εφιάλτη που ζει το παιδί της από δύο μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου που τον χτυπούσαν για να του παίρνουν το χαρτζιλίκι.
Εδώ, στη Ζάκυνθο, συμπολίτης μας κατήγγειλε την παρουσία 15 και πλέον ανηλίκων (12 – 17 ετών) στο παλιό Νοσοκομείο οι οποίοι κάνουν βανδαλισμούς και πετούν στα διερχόμενα ΕΙΧ διάφορα αντικείμενα, με σκοπό να προξενήσουν υλικές ζημιές. Ο λόγος; Για μαγκειά. Έτσι απλά!!!
Τέλος, σε πρόσφατο σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, μαθητές και μαθήτριες (!) ήρθαν στα χέρια (έπεσε πολύ ξύλο) μπροστά στα μάτια των καθηγητών!!!
Οι λόγοι που οδηγούν τη νεολαία μας σε κάθε είδους βία, είναι πάρα πολλοί. Ο κυριότερος, κατ εμέ, είναι η αδιαφορία των σημερινών γονιών για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Γ.Α.

photo: infokids.grΤελευταία άρθρα