Ανησυχούν οι πολίτες για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Με τα κρούσματα στη γειτονική Ιταλία να αυξάνονται ακόμα περισσότερο, η ανησυχία μεγαλώνει και στο νησί μας σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και αυτό φαίνεται από το πρόβλημα που παρουσιάζουν οι μάσκες στα φαρμακεία, αφού σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χαράλαμπο Μποζίκη υπάρχει ζήτημα και στο νησί μας, το οποίο φυσικά ξεκινάει από την έλλειψη του προϊόντος σε όλη τη χώρα.
«Στα πιο πολλά φαρμακεία έχουν εξαντληθεί οι μάσκες. Είναι πανελλαδικό το θέμα. Δεν έχουν οι προμηθευτές. Ξεκινάει να δημιουργείται ένα πρόβλημα σχετικά με αυτό το ζήτημα. Προσπαθούμε να βρούμε μάσκες από άλλους προμηθευτές για να βοηθήσουμε την αγορά. Έχουν παραγγελθεί και θα έρθουν στην αγορά κάποιες μάσκες.».
Να πούμε ότι αρκετός κόσμος πηγαίνει και σε καταστήματα εκτός φαρμακείων που μπορεί να βρει μάσκες και να προφυλαχθεί σε περίπτωση που ο κορωνοϊός βρεθεί στη χώρα μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο Κινέζοι που είχαν έρθει για διακοπές στη Ζάκυνθο και αγόραζαν μάσκες για να στείλουν στην πατρίδα τους , προκάλεσε σε ένα βαθμό την τόσο μεγάλη έλλειψη που παρουσιάζεται στα φαρμακεία της Ζακύνθου αλλά και όλης της χώρας.

Ανησυχία από τους πολίτες για την εξάπλωση του κορωνοϊού
Το πρόβλημα βέβαια δεν σταματάει μόνο στην έλλειψη από μάσκες στο νησί μας αλλά και στη διάχυτη ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την εξάπλωση του ιού. Αρκετοί πιστεύουν ότι εξελίσσεται σε πανδημία το συγκεκριμένο θέμα και παρακολουθούν με αγωνία όλα όσα συμβαίνουν.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως λένε οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχει να κάνει με το θέμα του τουρισμού, αφού αν η χώρα μας και η Ζάκυνθος έχει κρούσματα από τον ιό, τότε μπορεί οι επιπτώσεις να είναι μεγάλες στην οικονομία μας.
Η Ζάκυνθος σε μεγάλο βαθμό ζει από τον τουρισμό και οποιοδήποτε πλήγμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ζημιώσει αρκετές επιχειρήσεις και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους που περιμένουν την καλοκαιρινή σεζόν για να επιβιώσουν.
Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται στη γειτονική Ιταλία η ανησυχία είναι μεγάλη ότι δεν θα αργήσει να έρθει και στη χώρα μας, με το ενδεχόμενο της πανδημίας να είναι πια πιθανό σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν και στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δημήτρης Κωστάκης

«Είναι λογικό αυτό που έχει συμβεί να προκαλεί ανησυχία. Και εδώ έχουμε ανησυχία όσον αφορά τον ιό και σίγουρα ο καθένας από εμάς προβληματίζεται σχετικά με την οικογένεια του. Ανησυχούμε για τον τουρισμό, γιατί είμαστε ένα νησί που ζει από αυτό και πέρα από την προσωπική μας υγεία μας απασχολεί το περιβάλλον που ζούμε».

Διονύσης Μαρίνος

«Από αυτά που ακούμε υπάρχει μια ανησυχία. Ανησυχεί ο κόσμος για μια γενικότερη πανδημία. Υπάρχουν φόβοι μήπως έχει έρθει στην Ελλάδα και ακούγονται πολλές απόψεις από που έχει έρθει. Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής. Φυσικά υπάρχει ανησυχία και για τον τουρισμό. Κανείς δεν ξέρει από που έχει προέλθει ο ιός και είναι ανησυχητικό τι γίνεται στην Ιταλία. Είναι και οι ιώσεις που κυκλοφορούν και όλοι με τον τρόπο μας προσέχουμε».

Αλέξ Κουκ

«Ανησυχία σίγουρα υπάρχει μεγάλη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχει γεμίσει από κρούσματα η Ιταλία. Απ’ ότι φαίνεται δεν θα αργήσει να φτάσει στην Ελλάδα. Σίγουρα ο τουρισμός μπορεί να πληγωθεί από αυτό. Θα έχει μείωση από Κινέζους φέτος και σίγουρα θα έχουμε και άλλες ελλείψεις από τον τουρισμό».

photo: tovima.grΤελευταία άρθρα