Δυο Ζακυνθινοί Καλλιτέχνες

Γράφει η Ελένη Γούναρη
Λίγα πράγματα με ενθουσιάζουν πια. Πολύ λιγότερους ανθρώπους θαυμάζω, πλέον.
Ζώντας στη μικρή Ζάκυνθο που ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, αρκετοί κάνουν εκθειαστική κριτική στο μέτριο, αναβαθμίζοντάς το σε αριστούργημα, άρχισα να αποκτώ υπαρξιακό σύνδρομο.
Έχω ανεχτεί, έχω αμφισβητήσει, έχω προσπαθήσει να βγάλω τα πράγματα έξω από τον τόπο, έξω από τη ρημάδα την παράδοση και πίστεψα ότι απέτυχα.
Ας μου συγχωρεθεί το πρώτο ενικό πρόσωπο, δεν το συνηθίζω, αλλά μάλλον είμαι μόνη μου σε αυτό.
Και ξαφνικά, εν μέσω κιτς ζακυνθινών καρναβαλιών, διαβάζω τις κυριακάτικες εφημερίδες και πέφτω πάνω στην Πάπισσα Ιωάννα. Ευτυχία, ανάταση, επιτέλους Υψηλή Κουλτούρα.
Δεν πήγε χαμένη η «ρημάδα» η Παράδοση, για δυο ζακυνθινά παιδιά που με την παιδεία και το ήθος τους, έκαναν το μέτριο, Μεγάλο!
Ο Μουσικός Στάθης Σούλης στη Μουσική Διεύθυνση και ο Βαρύτονος Διονύσιος Σούρμπης στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Όπερας της Λυρικής, που ανεβαίνει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δυο παιδιά που ήδη έχουν σπουδαία βιογραφικά και ξεκίνησαν από τη μικρή Ζάκυνθο.
Τελικά, έχω ακόμη ανθρώπους να θαυμάσω, πόσο μάλλον που και τους δυο είχα μαθητές όταν δίδασκα στο 1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου και τους έλεγα ότι η Τέχνη κάνει τον άνθρωπο καλύτερο.
Θυμάμαι δυο όμορφα ευγενικά παιδιά που ξεχώριζαν, όπως και τώρα ξεχωρίζουν χωρίς κραυγές, όπως όλοι οι αληθινά αξιόλογοι Καλλιτέχνες.
Να επιδιώξουμε να είμαστε όλοι εκεί!

Ελένη Γούναρη
Ζωγράφος-Εκπαιδευτικός Msc
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
Β/θμιας Εκπ/σης ΖακύνθουΤελευταία άρθρα