Αθλητικά έργα πνοής στο νησί – Παραδίδονται από την Περιφέρεια στον Υφυπουργό Αθλητισμού

Σημαντική εξέλιξη είχαμε στο νησί μας όσον αφορά τις αθλητικές του υποδομές, αφού ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος παρέδωσε στον εντεταλμένο σύμβουλο Νεολαίας και Άθλησης Γιάννη Αρμενιάκο δυο τεχνικά δελτία αθλητικών έργων, τα οποία θα παραδώσει μαζί με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Το ένα έργο αφορά την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ11, με βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ, όπως και τρία γήπεδα τένις προϋπολογισμού 4.450.000 ευρώ.
Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή και αναβάθμιση ανοικτών γηπέδων ποδοσφαίρου προϋπολογισμού 2.685.000 ευρώ. Τα ανοικτά γήπεδα αφορούν τις κοινότητες ατασταρίου, Βανάτου, Ρομιρίου και Λαγκαδακίων – Φιολιτίου, τα οποία όπως αναφέρει το δελτίο τύπου θα κατασκευαστούν και θα αναβαθμιστούν, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται από την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία.

Επίσης στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου βλέπει ότι πολλοί συμπολίτες μας συμμετέχουν και διακρίνονται στον αθλητισμό και για αυτό προχωράει προς την προώθηση σημαντικών έργων.
«Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η τοπική κοινωνία διψά για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Χιλιάδες Ζακυνθινοί όλων των ηλικιών συμμετέχουν, αθλούνται και διακρίνονται στα αθλητικά τμήματα του νησιού μας. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Βασική επιδίωξή μας είναι η διατήρηση της σπουδαίας αθλητικής παράδοσης της Ζακύνθου και ο εμπλουτισμός της με εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία εκφράζουν την αθλητική δυναμική των πολιτών και των αθλητικών σωματείων της νησιού μας».

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για το νησί μας και τις αθλητικές του υποδομές, με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου να ακούει τα παράπονα των συλλόγων όλον αυτόν τον καιρό και να θέλει να βοηθήσει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για όλα τα σωματεία τόσο στο χώρο του ποδοσφαίρου με την δημιουργία και επιδιόρθωση αρκετών ποδοσφαιρικών γηπέδων αλλά και με τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου και εγκαταστάσεων αντισφαίρισης.Τελευταία άρθρα