ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Ημέρα Σκέψης – Συνεπείς στο ραντεβού τους για 63η χρονιά

Για 63η χρονιά η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει συνεστίαση το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Σκέψης που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για περισυλλογή.
Οι πρόσκοποι λοιπόν διοργανώνουν εκδήλωση σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του προσκοπισμού Λόρδρου Ρόμπερτ Στίβενσεν Σμίθ Μπένιντεν Πάουελ. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί, παλιοί πρόσκοποι όλων των ηλικιών, οι αρχηγοί τους, βαθμοφόροι καθώς και φίλοι του προσκοπισμού. Επίσης, έχουν την ευκαιρία οι παλιοί να διδάξουν και στους νεώτερους τις αξίες του, και να ξαναγίνουν όλοι παιδιά. «Αυτή τη συνεστίαση την κάνουμε οι πρόσκοποι από το 1957 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια συνεστίαση που κάνουμε, με αφορμή την Ημέρα Σκέψης. Να σημειώσω ότι κάθε χρόνο η ημέρα αυτή γιορτάζεται στις 22 Φεβρουαρίου ανεξαρτήτως μέρας, για να τιμήσουμε τον ιδρυτή του προσκοπισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των παλιών προσκόπων κ. Βασίλης Μπάστας. Και συνεχίζει: «Μαζευόμαστε λοιπόν όλοι οι παλιοί αλλά και οι νέοι πρόσκοποι. Θυμόμαστε τα παλιά, τραγουδάμε και επιδιώκουμε να περάσουμε, κατά κάποιον τρόπο, όπως παλιά. Όλοι μας περιμένουμε με περίσσεια ανυπομονησία τη μέρα αυτή. Η συγκεκριμένη μέρα είναι μια ευκαιρία να ξαναγίνουμε παιδιά».
Έτσι λοιπόν παλιοί και νέοι πρόσκοποι της Ζακύνθου προσκαλούν όλους στην ετήσια συνάντηση τους που θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μμ στο κέντρο “Σταυρός του Ψηλώματος” στην Μπόχαλη.
Εκεί θα αφιερώσουν τη σκέψη τους σε αυτόν που τους χάρισε το «πλατύ Προσκοπικό χαμόγελο», ενώ παράλληλα θα δώσουν σε όλους εμάς την αφορμή να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε πως θα ήταν ο κόσμος αν κυριαρχούσε η αγάπη και η φιλία.
Ας μην ξεχνάμε, οι Πρόσκοποι προτάσσουν την ανιδιοτελή προσφορά και την ομαδική εργασία, στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά στις δύσκολες ημέρες που διανύει η πατρίδα μας. Σήμερα είναι απαραίτητο, όσο ποτέ άλλοτε να βοηθάμε και να συνεισφέρουμε στους συνανθρώπους μας.Τελευταία άρθρα